КИЕВ
12:41
Брюссель
11:41
Москва
13:41
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Україна економічно виграє від нових санкцій США проти РФ - Скоцик

04 августа, 17:43  Политическая  Украина

Нові економічні санкції США проти Росії передусім звужують її політичний вплив. І від них опосередковано виграє Україна - зокрема, завдяки протидії Америки проекту «Північного потоку-2».

 

Таку думку в ефірі телеканалу «112» висловив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

«Америка з виборами президента Дональда Трампа визначила для себе двох головних світових конкурентів. Економічний конкурент - це Китай, і невипадково перші контакти президента Трампа були з керівництвом Китаю, і на них було визначено правила гри в комерційному середовищі. А основний політичний конкурент - це Російська Федерація», - підкреслив Віталій Скоцик. 

 

На його думку, економічні санкції США проти Росії покликані передусім зменшити зону політичного впливу РФ і розширити вплив Сполучених Штатів Америки. При цьому Україна в непрямий спосіб отримує економічну вигоду від них. 

 

«Зокрема, санкції, які підписав президент США, фактично унеможливлюють реалізацію проекту «Північний потік-2». Цей проект призвів би до втрат України - ті понад 80 мільярдів кубометрів газу, які ми транспортуємо через свою територію і на яких заробляємо, мали піти в обхід України. Тепер Німеччина дуже стурбована блокуванням «Північного потоку-2», оскільки при його запуску ця держава ставала б найбільшим газовим хабом у Західній Європі», - пояснив Віталій Скоцик.

 

Нагадаємо, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про введення нових санкцій проти РФ, Ірану та КНДР. Цей документ суттєво посилює санкційний тиск на Росію. Поширюються обмеження на поставку зі США товарів, послуг і технологій, необхідних для реалізації нових проектів з розробки глибоководних родовищ нафти, а також родовищ в Арктиці й видобутку сланцевого газу.

 

Також будуть впроваджені обмеження на поставку технологій і послуг, необхідних для будівництва трубопроводів. Зокрема, США зможуть штрафувати компанії, включно із європейськими, які працюють у сфері розвитку російської енергетики, зокрема над проектом «Північний потік-2» з Росії до Німеччини. ‎

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу