КИЕВ
14:45
Брюссель
13:45
Москва
15:45
Среда, 24 апреля 2024

Новости



США не стануть підтримувати корупційну Україну – Віталій Скоцик

23 июня, 15:53  Политическая  Украина

Партнерство з Україною вигідне США, але Україна сама повинна сформувати новий порядок денний цієї співпраці. У відносинах зі Штатами потрібна чесність. Ми повинні демонструвати реформи, а не їх імітацію, садити корупціонерів, а не випускати під незначні для їхньої кишені суми застави.

 

Про це напередодні чергового робочого візиту до США, який розпочнеться 24-го червня,  заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

За словами політика, Сполучені Штати вже надали велику підтримку Україні і хочуть бачити, як витрачається фінансова допомога, як влада проводить обіцяні реформи, як бореться з корупцією.

 

«Америка при Трампі буде ще більш прагматичною у всіх своїх зв'язках. У США ненавидять неефективність у будь-яких її проявах - хоч на кукурудзяному полі, хоч у світових кліматичних угодах, хоч у наданні допомоги іншим державам. Недарма в Конгресі створена робоча група, яка буде займатися розслідуваннями корупційних дій на території України. Американці більше не готові давати гроші, які зникають у корупційних ямах», - переконаний політик.

 

На думку Віталія Скоцика, нещодавня зустріч Петра Порошенка з Дональдом Трампом є свідоцтвом підвищення ролі «українського питання» в американському зовнішньополітичному векторі і активного використання «української карти» в американсько-російських відносинах.

 

«Про підсумки переговорів важко говорити, оскільки найважливіше в таких зустрічах президентів може бути сказано віч-на-віч, а ми не володіємо інформацією про спілкування Трампа і Порошенка. Судячи з усього, активного діалогу саме з президентом США не відбулося. Американська адміністрація досить обережно відрапортувала про зустріч. США висловили загальну підтримку Україні, стурбовані її безпекою, хоча про летальну зброю, яку Україна давно просить надати, американська сторона змовчала», - говорить Віталій Скоцик.

 

Разом з тим, позиція США щодо окупованих територій України досить жорстка, - пояснює лідер Аграрної партії. Усі окуповані території повинні бути повернуті Україні. Не може бути й мови про економічне співробітництво між США і Россією, поки російські війська не будуть виведені з усієї території України, включно з Кримом і Донбасом, а міжнародно визнаний російсько-український кордон не буде відновлений.

 

«Ми робимо все, щоб США виступили стороною в Нормандському форматі або в форматі «Мінськ плюс», тому що вважаємо, що саме присутність Сполучених Штатів Америки допоможе вирішити конфлікт із Росією. Але це, як я вже сказав, залежить від того, наскільки надійним і чесним партнером для США буде українська держава», - підсумував Віталій Скоцик.

 

Нагадаємо, у травні цього року лідер Аграрної партії Віталій Скоцик перебував із черговим 5-денним робочим візитом у США, де провів низку зустрічей із відомими представниками американського істеблішменту, відвідав політичні інституції Сполучених Штатів, провів консультації з провідними американськими політиками щодо перспектив розвитку та поглиблення співробітництва між Україною та Сполученими Штатами у політичній, економічній та оборонній сферах. Зокрема, Віталій Скоцик зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу Полом Райаном, лідером республіканської більшості в Палаті представників Конгресу Кевіном Маккарті, головою Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу Едвардом Ройсом та іншими.

 

Аграрна партія активно співпрацює з Республіканською партією США в рамках міжнародного альянсу консерваторів. 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу