КИЕВ
19:06
Брюссель
18:06
Москва
20:06
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Скоцик закликав нардепів не займатися демагогією, а виконати Коаліційну угоду

13 июня, 10:29  Политическая  Украина

Депутати мають виконати пункти Коаліційної угоди щодо завершення земельної реформи, а не займатися демагогією. Інакше часткова і поспішна реформа стане фактором дестабілізації України.

 

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV 12 червня, звертаючись до присутніх представників парламентських партій, серед яких були народні депутати Юлія Тимошенко (голова фракції ВО «Батьківщина»), Вадим Денисенко (фракція партії «БПП») та Сергій Висоцький («Народний фронт»).

 

 

Віталій Скоцик нагадав, що в Коаліційній угоді, підписаній в кінці листопада 2014 року у Верховній Раді, була заплановано 12 кроків для завершення земельної реформи, але виконано лише три. Натомість 55 депутатів на початку цього року зробили подання до Конституційного суду з вимогою визнати мораторій на продаж землі неконституційним. Такі спроби поспішного впровадження ринку землі збурили суспільство, підкреслив він.

 

«Земельна реформа може стати як основою розвитку національної економіки, так і фактором дестабілізації. Те, як реформу намагається провести влада, це радше дестабілізація. Тому під стіни парламенту 7 червня приїхали майже 30 тисяч аграріїв і привезли 3 мільйони 80 тисяч підписів проти поспішного впровадження ринку землі. Разом з тим, ми привезли програму поетапної земельної реформи за 7-8 років, що відповідає підходам країн, що вступали в ЄС», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

Водночас, за його словами, парламентарі й керівництво ВР не відреагували на конструктивну пропозицію мітингувальників. Натомість 19 депутатів на брифінгу звинуватили учасників мітингу в популізмі. 

 

«Мені б дуже хотілось, щоб Верховна Рада професійно виконувала свої функції в частині Коаліційної угоди, в якій вона взяла відповідальність за земельну реформу перед народом. Дуже б хотілось, щоб за реформою стояло профільне міністерство, яке чітко розуміє, коли і що потрібно зробити. На жаль, нинішній уряд і Верховна Рада такого завдання собі не ставлять», - підкреслив  Віталій Скоцик.

 

 

Він також наголосив, що для розвитку економіки треба стимулювати і малих, і середніх, і великих агровиробників, що виконують свої важливі функції.

 

«Для малих і середніх агровиробників треба впроваджувати систему кооперації. Великим - дати стимули розвитку переробки, створення доданої вартості. В Україні не зроблено ні першого, ні другого. У Коаліційній угоді парламенту допущено стратегічну помилку - курс на нарощення виробництва зерна до 100 млн. тонн  та збільшення експорту в 2,5 разів, у той час, коли всі сировинні ринки падають», - пояснив лідер Аграрної партії.

 

Під час ефіру програми «Свобода слова» глядацька аудиторія переважною кількістю голосів підтримала його точку зору. 66% глядачів назвали ринок землі в нинішніх умовах фактором дестабілізації, 34% - фактором розвитку.

 

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу