КИЕВ
00:32
Брюссель
23:32
Москва
01:32
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Аграрний комітет ВР зганьбився перед аграріями – Віталій Скоцик

09 июня, 19:42  Политическая  Украина

Депутати, що є членами аграрного комітету ВР, обганьбилися, коли не захотіли вийти до багатотисячного мітингу під гаслом «Не дамо вкрасти землю!» 7 червня, а потім у прохолодних кулуарах ВР зробили заяву про те, що акція була популістською .

Таку заяву сьогодні зробив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Його, зокрема, обурило те, що народні обранці не вийшли до народу 7 червня, коли тисячі мітингарів з усіх регіонів вимагали діалогу.

 

«Тисячі українців, які з'їхалися за власний кошт до Києва, щоб висловити свою думку щодо афери з розпродажу землі, для цих діячів - лише «так звана делегація». Для них порожнім звуком є підписи трьох мільйонів українців, які вимагають від влади проведення зваженої земельної реформи, після якої обіг землі буде безпечним, упорядкованим і принесе користь економіці й народу? Ці підписи були привезені під парламент того дня. Це були люди з усіх регіонів України, які збирали підписи. І депутати знали про це», - каже лідер аграріїв.

 

Політик розкритикував заяву, яку зробили кілька депутатів, серед яких і заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики Олександр Бакуменко та член цього комітету Леонід Козаченко.

 

 «Люди прийшли не громити парламент. Люди принесли три мільйони підписів проти поспішного ринку землі. Люди хотіли передати парламентарям свою резолюцію щодо неприпустимості ринку землі в нинішніх умовах і розроблену експертами Аграрної партії програму розвитку земельних відносин. Ганьба депутатам, які наплювали на свій народ. Хто би не організовував акцію протесту, якщо на площі під ВР стоять тисячі людей, що приїхали до Києва з конструктивними вимогами і з власної ініціативи, значить, їх треба вислухати», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

 «Під час Всеукраїнського збору підписів «Не дамо вкрасти землю!» всім народним депутатам були надіслані звернення учасників акції, місцевих, районних і обласних рад із закликом не допустити дикого ринку землі, який може дестабілізувати нашу державу. Ми отримали відповіді від багатьох нардепів. Але, хочу наголосити, жодної відповіді від підписантів заяви оприлюдненої сьогодні Бакуменком отримано не було! Поки депутати марнують час у парламенті та на безкінечних канікулах, підготовка ринку землі стимулює рейдерів захоплювати підприємства і землю аграріїв. В регіонах стріляють фермерів, тому люди вийшли під ВР. І нардепи про це не можуть не знати», - переконаний Віталій Скоцик.  

 

Тим часом, за його словами, земельні законопроекти готуються в уряді кулуарно, а тематичні засідання уряду проходять у закритому режимі. Не запрошують аграріїв і на засідання комітетів ВР.

 

 «Нардепи лукавлять, говорячи, що вони відкриті до співпраці щодо земельної реформи і активно над нею працюють. Із 12 кроків земельної реформи, записаних у коаліційній угоді парламенту, вони виконали тільки три. І сидять, чекаючи, коли уряд «спустить» їм законопроект про ринок землі, уже обіцяний Міжнародному валютному фонду», - вважає Скоцик.

 

Поки депутати марнують час у парламенті та на канікулах, підготовка ринку землі стимулює рейдерів захоплювати підприємства і землю аграріїв, але належної реакції влади і депутатів немає, додає він.

 

«Парадокс у тому, що Бакуменко і Козаченко поливали брудом Аграрну партію, будучи її членами, бо після заклику вийти з провладної фракції або полишити лави Аграрної партії кілька місяців не робили свій вибір. І лише сьогодні Олександр Бакуменко, очевидно по команді «згори», заявив про вихід із партії. Він вибрав владу, а не людей. Чекаємо такої самої заяви і від Леоніда Козаченка», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

Нападки на Аграрну партію з боку представників влади він вважає ознакою того, що політична сила стала помітною, а її критика дій влади влучає в ціль.

 

«За нами реальні люди. Ми продовжимо нарощувати свій вплив, з тим, щоб після наступних парламентських виборів мати велику і професійну фракцію в парламенті. Тим, хто сьогодні ігнорує своїх виборців та імітує роботу із розробки земельної реформи, в ній не буде місця. І антирейтинг влади у 80% - яскраве тому підтвердження», - резюмував Віталій Скоцик. 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу