КИЕВ
14:35
Брюссель
13:35
Москва
15:35
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Верховна Рада має виконати Коаліційну угоду, а не ігнорувати людей – Віталій Скоцик

08 июня, 18:53  Политическая  Украина

Для того, щоб власники землі не були заручниками мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення і могли повноцінно розпоряджатись своєю власністю, народні депутати повинні виконувати свої зобов'язання, а не обдурювати людей.

 

Про це заявив лідер Аграрної партії в ефірі телеканал ICTV.

 

«Коли в жовтні минулого року ми виходили на акцію протесту, ми вимагали продовження мораторію на рік, щоб депутати за цей час виконали свої власні зобов'язання, які виписані в коаліційній угоді від 27 листопада 2014 року. Там було прописано 12 кроків для завершення земельної реформи. Вони виконали лише 3. А 9 навіть не починали робити. Замість цього 55 депутатів, більшість з яких поставили свої підписи під коаліційною угодою, подали петицію до Конституційного суду щодо неправомірності мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Політик наголосив, що Україна - світовий рекордсмен із тривалості земельної реформи через безвідповідальність політиків.

 

«Ми почали реформу в 1990 році і за 26 років так і не завершили. Земельне питання стало елементом політичної боротьби, так само, як мова і релігія. І кожна влада намагається на цьому нажитися», - говорить Віталій Скоцик.

 

За його словами, нинішні кроки влади в земельному питанні спрямовані на збагачення невеличкої групки людей.

 

«Коли нам кажуть, що МВФ вимагає зняття мораторію, це напівправда. МВФ хоче бачити концептуальні реформи. І першочергова вимога фонду була - завершення земельної реформи. Наш уряд запевнив Міжнародний валютний фонд, що всі технічні елементи виконано - тобто проведена інвентаризація, наповнено земельний кадастр, проведено розмежування. Цього не було зроблено, тому нам довелось працювати і в українському суспільстві, і за кордоном для того, щоб МВФ та інші кредиторські установи зрозуміли, що Україна не готова до вільного ринку землі», - каже Віталій Скоцик.

 

Політик нагадав, що 7 червня під стінами парламенту, Кабміну, Мінагрополітики та Адміністрації Президента відбувались акції протесту. До Києва приїхали близько 30 тисяч обурених аграріїв, вони привезли понад 3 мільйони підписів проти поспішного впровадження ринку землі в Україні там майже 400 звернень від обласних, районних, міських та селищних рад до вищого керівництва держави з вимогою не допустити дерибану землі. Також протестувальники хотіли передати спікеру парламенту Проект закону «Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року», який передбачає комплексний план завершення земельної реформи. Однак Голова Верховної Ради не став спілкуватися з людьми. 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу