КИЕВ
14:54
Брюссель
13:54
Москва
15:54
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Уряд кардинально змінив риторику щодо земельної реформи - Скоцик

30 мая, 18:45  Политическая  Украина

Всеукраїнська акція «Не дамо вкрасти землю!» змусила уряд міняти свою риторику: в Кабміні скликають робочу групу для розробки моделі земельної реформи. Однак, щоб за словами урядовців послідували реальні дії, українці повинні продовжувати твердо контролювати владу.

 

Про це сьогодні заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик під час робочої поїздки на Рівненщину.

 

Політик нагадав, що донедавна представники виконавчої влади говорили, що земельна реформа сформована, погоджена з МВФ і у червні буде втілена. Однак 26 травня місія МВФ за результатами своєї роботи в Україні висловила велике невдоволення діями українському уряду щодо ключових реформ. А 29 травня в уряді позапланово була зібрана нарада під головуванням прем'єр-міністра, на якій заявлено про необхідність формування робочої групи, щоб відпрацювати концепцію земельної реформи.

 

 

Віталій Скоцик вважає, що кардинальна зміна в риториці уряду зумовлена активізацією суспільства проти дикого ринку землі.

 

«Коли Аграрна партію у лютому та березні організовувала Земельні форуми по всій Україні, щоб почути людей, коли по у квітні ми розпочали Всеукраїнський збір підписів «Не дамо вкрасти землю!» і за місяць було зібрано понад 1,5 млн голосів проти поспішного ринку землі, влада вже не могла на це не зважати. Акція об'єднала мільйони українців і стала свого роду червоною карткою гравцям у владі: не випробовуйте долю країни і її головного багатства - української землі. Її дол. Вирішать люди», - підкреслив Віталій Скоцик.

 

 

Політик додав, що такий самий активний діалог Аграрна партія веде і з міжнародною політичною спільнотою.

 

«Завдання - донести думку українського народу міжнародній спільноті щодо земельних питань. У зарубіжній пресі та під час зустрічей із політиками й дипломатами Європи і США ми пояснювали, що Україні не потрібен дикий ринок землі для збагачення групки олігархів, а потрібна цивілізована земельна реформа, яку проходили всі розвинуті країни. Нас чує і Захід, і українська влада», - переконаний Віталій Скоцик.

 

 

Водночас, він вважає, що про перемогу здорового глузду говорити ще зарано. Тому українцям не варто збавляти оберти, відстоюючи свою землю. За новою риторикою урядовців можуть критися старі наміри з «дерібану» землі в інтересах олігархічних кланів.

 

Тому 7 червня акція «Не дамо вкрасти землю!» продовжиться під парламентом. Задокументовану думку народу - мільйони зібраних анкет з усіх областей України принесуть під Верховну Раду і покажуть владі реальну позицію народу, який має вирішувати долю землі.

 

 

«Ми нагадаємо депутатам, що вони - не маріонетки уряду і олігархів, а представники народу. І їхня робота - не проштовхувати скоростиглі рішення щодо розпродажу землі, а розробляти і впроваджувати зважену земельну реформу, яка дасть стимули економіці і зміцнить державу», - підсумовує Віталій Скоцик.

 

Під час поїздки на Рівненщину лідеру Аграрної партії передали 120 тисяч підписів, зібраних в області проти «дикого» ринку землі. Також, Віталій Скоцик узяв участь в автопробігу «Не дамо вкрасти землю!», проїхавши на чолі колони автомобілів. Разом із місцевими активістами лідер аграріїв уквітчав карту України на Майдані Незалежності у Рівному. Цей флешмоб символізує, що неприпустимо продавати землю, яка народжує майбутнє. Крім того, політик відкрив турнір із брейнрингу для команд із 18 навчальних закладів Рівненщини, що проводиться за підтримки Аграрної партії. Головний приз для переможців - поїздка у Буковель.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу