КИЕВ
20:19
Брюссель
19:19
Москва
21:19
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Тарас Кутовий пішов у відставку, бо розуміє критичність ситуації в АПК - Скоцик

24 мая, 21:03  Политическая  Украина

Тарас Кутовий пішов у відставку, бо не бажає залишатися в кріслі, коли стане «гаряче». А «гаряче» стане через системні проблеми у галузі і наміри аферистів у владі загарбати землю.

 

Таку думку висловив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик у своєму блозі, коментуючи відставку міністра Аграрної політики Тараса Кутового.

 

«Тарас Кутовий добре знає плачевність ситуації в галузі, добре знає, що сільгоспвиробники залишились без грошей через кон'юнктуру на світових ринках і скасування спецрежиму ПДВ. Він добре знає, що система дотацій не працює і що кредитні програми існують для «показухи», як «мертвому припарки», от і не хоче залишатися в кріслі, коли стане гаряче», - каже Віталій Скоцик.

 

Політик пояснює, що податки останнього часу вдарили по аграріях дуже болюче, але ті принаймні знають, що податкову систему змінити можна. А от того, що аферисти у владі вирішили відкрити дикий ринок землі і відібрати її - не пробачать.

 

«Кутовий знає, що аграрії ідуть на Київ. Тож не дивно, що одразу, як ми почали збирати підписи проти впровадження дикого ринку землі, почали ходити чутки, що Тарас Кутовий збирається у відставку і домовляється з Банковою про губернаторське крісло в одній з областей», - говорить Віталій Скоцик.

 

Лідер Аграрної партії наголошує, що персоналія нового міністра не матиме особливого значення, як не мали значення і персоналії міністрів останніх років. Проблеми галузі - у системних помилках, відсутності стратегії.  

 

«Згадайте коаліційну угоду, там стратегічна ціль - наростити виробництво зерна до 100 млн. тонн. Таку ціль можна записати, хіба якщо хочеш знищити країну і перетворити її на бананову республіку. Ми ж добре бачимо, до чого призводить слідування цій меті. Україна щороку нарощує експорт зерна, виходить на рекордні показники і сама ж обвалює ціни на світових ринках», - підкреслив політик.

 

Віталій Скоцик запевняє, багато чого залежить від здатності оновити політичний клас, а не переставляти місцями фігури дискредитованих чиновників.

 

«Люди втратили віру в «рішучі реформи». Нам потрібна кардинальна зміна стратегії, ми маємо відійти від філософії сировинного придатка і максимально розвивати переробку у себе в країні. А для цього потрібна прогнозована, адекватна, стимулююча податкова система. Потрібні професіонали, які здатні її відтестувати і впровадити», - наголосив політик.

 

Нагадаємо, 24 травня міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий пішов з посади, пояснивши своє рішення бажанням повернутися у бізнес і зосередитись на залученні інвестицій. 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу