КИЕВ
03:19
Брюссель
02:19
Москва
04:19
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Едуард Зейналов: "Силовий розгін блокади на Донбасі може закінчитись значно гірше, ніж Майдан"

15 марта, 10:00  Политическая  Украина

Якщо вимоги блокувальників торгівлі з ОРДЛО не буде почуто, в Україні може повторитися сценарій 2014 року, але в більш жорсткій формі.

 

Про це заявив в інтерв'ю «Главкому» голова громадської спілки «Громадська Варта», член Президії Аграрної партії Едуард Зейналов.

 

«Розгін учасників блокади окупованих територій сколихнув Україну. Попри очевидні спроби певних сил заробляти політичні бали на блокаді, її вимоги поділяють мільйони українців. Історія 2013-2014 років повторюється. Вже кілька обласних рад офіційно визнали законність блокади. Ми все це вже бачили, і як усе закінчилося - також бачили. На жаль, при тому, що йде війна з агресором, усі події можуть бути більш жорсткими і кривавими», - зазначив Едуард Зейналов.

 

Політик зауважив, що дії влади при блокаді розвиваються за тим самим сценарієм, що і на початку Майдану в 2013 році.

 

«Дії нинішньої влади абсолютно ідентичні діям президента Януковича. «Тітушки» до цього також були задіяні, умовно кажучи, вони також - «співробітники МВС». Ситуація вкрай напружена», - каже Едуард Зейналов.

 

Він звертає увагу на те, що риторика української влади збігається з риторикою ватажків так званих ДНР-ЛНР.

 

«В одному часовому проміжку заява прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і заява лідера так званої «ДНР» Олександра Захарченка збігаються аж до пунктуації», - підкреслює політик.

 

За його словами, збитки від блокади несе не державний бюджет, а ті, хто очолює схеми контрабандних потоків.

 

«Судячи зі слів прем'єра, без поставок вугілля з ОРДЛО в Україні настане економічний колапс. У нас дефіцит Пенсійного фонду складає 140 млрд, але ніхто не каже, що це катастрофа. А те, що вугілля сюди не заходить - це одразу стало катастрофою. Ми розуміємо, що вугілля купується в копанках по 400-500 гривень за тонну, а потім перепродається на ТЕС за зовсім іншою ціною, і в тарифі уже стоїть цифра 1750 грн. Мільярдні збитки, про які говорять чиновники, насправді не в бюджеті України», - каже Едуард Зейналов.

 

Він наголошує, що влада негайно має ухвалити закон про окуповані території, який дозволить зупинити контрабандні потоки.

 

«Між Україною і ОРДЛО немає митного контролю взагалі, бо це ж нібито територія України. Якщо з Кримом контроль є, тому що це окупована територія, то з ОРДЛО його не існує. Туди їдуть метали, ліс і все інше, а потім вони їдуть і далі. Між ОРДЛО і Росією теж нема кордону і митного оформлення. Без митного оформлення як в Україну з РФ, так і з України в РФ їдуть вантажі і товари. Треба визнати територію ОРДЛО окупованою, створити режим митного і прикордонного оформлення при перетині лінії розмежування. Це відразу покаже, скільки, що і куди рухається», - резюмував Едуард Зейналов.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу