КИЕВ
22:05
Брюссель
21:05
Москва
23:05
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Мінюст врахував вимогу аграріїв щодо повернення паперових свідоцтв про власність

23 сентября, 09:09  Политическая  Украина

 

 

 

Мін'юст заявив про повернення практики паперових свідоцтв про право власності. Це стало результатом звернення громадськості, зокрема, Тернопільської обласної організації Аграрної партії.

 

Міністерство юстиції підготувало низку ініціатив, які перешкоджатимуть спробам рейдерських захоплень бізнесу та майна. Зокрема, планується видавати свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомості на паперовому бланку за бажанням клієнта. Про це заявив заступник міністра юстиції Павло Мороз.

 

Аграрії неодноразово вказували, що нова редакція Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження» є несвоєчасною і створює додаткові ризики для власників нерухомості. Адже вона практично скасувала видачу документів із печатями, натомість впровадила суто електронну систему реєстру і перевірки права власності. При цьому в умовах України така практика збільшила ризик рейдерства щодо чужого майна і ускладнила доступ до реєстру сільських мешканців, які не мають комп'ютерів.

 

Нагадаємо, про ці проблеми аграрії говорили ще навесні. Зокрема, 16 березня 2016 року з ініціативи Тернопільської обласної партійної організації Аграрної партії в управлінні юстиції області відбулося засідання круглого столу з обговорення проблемних питань отримання реєстраційних послуг, функціонування бездокументарної форми оформлення права власності.

 

Учасники круглого столу тоді звернулися до Міністерства Юстиції України з проханням скоригувати закон і відновити видачу паперових свідоцтв про право власності на нерухоме майно та витягів з Державного реєстру про його реєстрацію. У відповідь на звернення Міністерство розпочало «роботу над помилками» з тим, щоб мінімізувати можливість махінацій із майновими правами. 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу