КИЕВ
01:14
Брюссель
00:14
Москва
02:14
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Аграрії вимагають виключити нардепа Бакуменка з Аграрної партії

28 июля, 15:14  Политическая  Украина

Народний депутат України Олександр Бакуменко (БПП) на вимогу однопартійців може бути виключений з лав Аграрної партії України за порушення партійної дисципліни та діяльність проти інтересів народу України. Це питання розглядатиметься на черговому партійному з”їзді, який відбудеться у вересні.

Про це йдеться у заяві голови Аграрної партії України Віталія Скоцика розміщеній на офіційному сайті.

«Аграрна партія України глибоко обурена законодавчою роботою нардепа Олександра Бакуменка, який, будучи членом партії, працює проти інтересів українського народу. Зокрема, є одним з авторів законопроекту, який суперечить принципам і підходам Аграрної партії України у аграрній політиці», - сказано у заяві.

Однопартійці Олександра Бакуменка назвали неприйнятним та вкрай суперечливим проект закону 4010а  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)» за авторством народного депутата.

«Наголошуємо, що його (Бакуменка ред.) дії з підготовки документу не були узгоджені з партією. Вочевидь, цей документ є особистою точку зору народного депутата, яку Аграрна партія не поділяє. Тому, на вимогу багатьох партійців, яких обурили дії політика, на З”їзді у вересні ми ставитимемо питання про виключення Олександра Бакуменка з партії», - йдеться в оприлюдненому документі.

Сам законопроект аграрії назвали  спробою узаконення окремими депутатами тіньових схем в інтересах невеликої групи олігархів. На думку представників Аграрної партії закон, у разі його вступу в дію, перетворить українців на рабів.

«Ми переконані, що ініціатори цього законопроекту намагаються скористатися скрутною економічною ситуацією в країні, щоб перетворити людей на рабів. У країні вже розгорнута масована рекламна кампанія щодо стимулювання передачі землі в оренду на 50 років. Водночас, активно обговорюються механізми передачі права на оренду у заставу. Подібні схеми можуть позбавляти людей власності навіть без їхнього відома», - сказано у заяві.

В Аграрній партії також вважають, що депутати мали більше займатися питаннями розробки стимулючого податкового законодавства та знайти час для розгляду пропозицій представників реального сектору економіки замість пошуку нових можливостей оббирати народ України.

«Головною проблемою на сьогодні є не право оренди, не емфітевзис та інші форми користування землею, а недолуга фіскальна та податкова політика. Нагадуємо, що ані народні депутати, ані уряд не знайшли досі часу для розгляду законопроектів щодо відновлення спеціального режиму відшкодування ПДВ чи зміни оподаткування агровиробника, виходячи з податку на гектар. У зв’язку з цим аграрний сектор несе мільярдні втрати. Незабаром їх відчує кожен українець, коли почнуть зростати ціни на продукти харчування, відбудеться подальше знецінення гривні, сотні тисяч людей втратять робочі місця», - зазначається у заяві.
Аграрії також попередили, що не допустять впровадження антинародних олігархічних схем.

«Ми не дозволимо запровадження схем в інтересах купки олігархів та міжнародного капіталу. Ми відстоюємо прозорий ринок обігу сільськогосподарських земель. Ми переконані, що у першу чергу потрібно створити стимулюючі податкові та фіскальні умови для нормальної прогнозованої роботи бізнесу, а не намагатися проштовхувати лобістські законопроекти. Сьогоднішні ж дії більше нагадують подальші спроби використання проблем зубожілого населення для збагачення окремих осіб. При цьому роблять це люди, які мали б служити народу», - наголошується у заяві.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу