КИЕВ
22:45
Брюссель
21:45
Москва
23:45
Четверг, 28 марта 2024

Новости



ЄК офіційно пропонує скасувати візи Україні, умови відсутні

20 апреля, 14:16  Политическая  Украина

Єврокомісія в середу оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії, пише eurointegration.com.ua.

Варто зауважити, що в документі не вказується жодних додаткових умов щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

"У своєму шостому і останньому звіті (щодо виконання Україною Плану дій з візової лібералізації". - Ред.) Єврокомісія дійшла висновку, що Україна досягла необхідного прогресу і здійснила всі необхідні реформи, щоб забезпечити ефективне і стійке досягнення інших показників. 

На основі цієї оцінки та враховуючи результати постійного моніторингу, який здійснювався з моменту запуску діалогу щодо лібералізації візового режиму Україна-ЄС, Комісія підтвердила, що Україна виконала всі критерії для кожного з чотирьох блоків другої фази ПДВЛ, і що вона представить на початку 2016 року Законодавчу пропозицію внести зміни в регламент (EC) № 539/2001, вносячи Україну в список безвізових країн", - йдеться в документі.

Як відомо, за процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження - і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця (зокрема, має бути призначений доповідач та відбуваються дебати та комітетські слухання). Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Виходячи з цього графіку, рішення набуде чинності лише влітку, орієнтовно - в липні.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Єврокомісія запропонує скасувати візи українцям з можливістю призупинення безвізового режиму у разі зростання міграції з України.

Зокрема, повідомлялося, що кілька країн Євросоюзу, серед яких Німеччина та Франція, наполягають на укладенні у липні особливої угоди про лібералізацію візового режиму, яка відрізняється від діючої досі практики.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу