КИЕВ
08:00
Брюссель
07:00
Москва
09:00
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Заявление спецбатальона "Азов" по поводу ночной перестрелки на Майдане (ТЕКСТ)

07 июля, 13:09  Политическая  Киев

ЗАЯВА стосовно подій цієї ночі на Майдані Заступника командира спецбатальйону "Азов" по зв'язкам з громадськістю Ігоря Мосійчука, яка розміщена на сторінці Фейсбук.

 

"Вночі повертався з зони АТО, з місця базування спецбатальйону Азов. Перед цим проїхав майже весь Донбас. Був на околицях Донецька - там іде війна, справжня війна за державну незалежність та територіальну цілісність України, там воюють справжні герої.

Останні дні бійці спецбатальйону «Азов» утримують кордон між Україно та Російською Федерацією на ділянці в районі міста Новоазовська. Там відбуваються регулярні спроби прориву диверсійних груп з боку Росії на територію України, є загиблі і поранені прикордонники. Українськими вояками збито російський безпілотний літак-розвідник.

Кожен український воїн, в тому числі і бійці спецбатальйону «Азов», щодня і щогодини знаходяться під прицілами снайперів, кулеметників, мінометників. Українські вояки ризикують своїм життям заради миру та спокою в нашій державі.

І ось повертаючись з зони війни я отримую дзвінок з мобілізаційної бази батальйону «Азов».

Виявляється група покидьків, перебуваючи в абсолютно нетверезому стані і представляючись самообороною Майдану (всі справжні самооборнівці вже давно на Донбасі і пліч о пліч з бійцями батальйону «Азов» воюють з окупантами) - так от ці покидьки, які прикриваючись іменами героїв Небесної Сотні й героїв АТО, зі зброєю в руках напали на групу добровольців які проходять підготовку на вишкільній базі батальйону «Азов». Хлопці-добровольці були змушені дати відсіч п'яним негідникам. І вже після того як добровольці Азову покинули Майдан сталася ще одна сутичка - вже між самими учасниками алкооборони. Сутичка з застосуванням вогнепальної зброїв. Як відомо в результаті цієї сутички є поранені. Троє добровольців «Азову» також зазнали травм.

Висновок дуже простий, і озвучив його ще 2 тиждні тому: всі ті з самооборони, в кого є честь і совість, мусять покинути столицю і піти воювати з ворогом на Донбасі.

Намети на Майдані мають бути демонтовані, а громадські інституції Майдану мусять отримати приміщення в Українському домі для продовження генерації ідей які так необхідні в українському суспільстві.

Зону військових дій я покинув лише на 1 день. Мусив повернутись до столиці для участі в засіданні тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з питань надання допомоги киянам-учасникам АТО.

Там матиму зустріч з очільниками Міністерства Внутрішніх Справ, де обов'язково підніму питання щодо проведення неупередженого розслідування подій цієї ночі на Майдані і притягнення до відповідальності винних осіб які постійно провокують безлади в місті Києві, прикриваючись світлим ім'ям героїв Небесної Сотні - героїв Української Революції.

P.S. Я написав цей пост вночі, як тільки стало відомо про події які трапились на Майдані, але через відсутність інтернету зміг виставити тільки зараз. Прошу вважати даний пост офіційною позицією спецбатальйону «Азов» щодо подій цієї ночі на Майдані".

 

Заступник командира спецбатальйону "Азов" по зв'язкам з громадськістю

                                                                                                                                                                                                                                    Ігор Мосійчук

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу