КИЕВ
04:26
Брюссель
03:26
Москва
05:26
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Телефонні дебати між Порошенком і Зеленським викликали бурю емоцій у соцмережах

12 апреля, 15:30  Политическая  Украина

Перша публічна телефонна розмова між кандидатами в президенти в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» викликала шквал емоцій у користувачів соцмереж.


Одних обурило те, що Володимир Зеленський постійно перебивав чинного главу держави, повторюючи одну і ту саму фразу і, не вислухавши відповідь, кинув слухавку. Інші критикують Петра Порошенка за прихід у студію без запрошення.

 
Користувачі соцмереж відзначили контраст між телевізійним образом Голобородька і поведінкою кандидата в президенти Володимира Зеленського.

 
«Очевидний контраст між телевізійним образом Голобородька з проникливим, добрим голосом у цифровій обробці і - молодшим братом Коломойського, інтонації котрого не сплутати ні з чим. Позитивний папуга, розфарбований у тропічні кольори, зненацька перетворюється на яструба, котрий дивиться на вас дещо недобро-діловито. З яким, судячи з усього, ми скоро познайомимося на повну», - пише журналіст, громадський діяч та політик Ігор Луценко.


 
 

Політолог Владислав Телькі на своїй сторінці змоделював ситуацію, як кандидат у президенти в такому стилі розмовлятиме, приміром, з Генсеком НАТО.

 
«Дзвонить телефон. Генсек НАТО: «Ми приймаємо Україну в НАТО. Пропонуємо 14 квітня приїхати до Брюсселю на урочисте підписання договору». Кандидат: «А я хочу 19-го подписать». Генсек: «Але є процедура!». Кандидат: «А ми народ простой, я сказал 19-го, значит 19-го (кидає слухавку»). Якось так», - написав Владислав Телькі.

 

 
 

Частина експертів поведінку Зеленського навпаки виправдовувала, мовляв, людям такий стиль розмови подобається.


«Зеленський включив Беня-стайл, який комусь здається хамовитими, але це подобається багатьом. Це простий настирливий пацан. І Зеленський таким і є. Він з простих пацанів, з Володі став Володимиром Олександровичем. І Порошенко ніяк не може переналаштуватися. Це їхня біда. Образ старого вовка і молодого вовка, дуже чіткий. Акела намагається домінувати, але він уже не влучає», - пише блогер Юрій Романенко.

 

Цікавою виявилась реакція самого телеканалу, мовляв Петра Порошенка на цей ефір ніхто не запрошував, і навіть є погрози подати до суду.


«Після того, як ви ганебно увірвалися до нас сьогодні в ефір, приватної кампанії, без запрошення, користуючись статусом глави держави і не збиралися йти, навіть незважаючи на ввічливі натяки ведучої зайняти крісло в студії, і знову багато говорили, не інакше як на позов до суду від нас ви - напрацювали. Чекайте - в понеділок. У тому числі і за минулі звинувачення на адресу «1+1». У країні, яка струсить з себе вашу брехню, - це вже буде можливо. Пішов зворотний відлік - ще 9 днів залишилося», - написав Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

На думку експерта з інформаційної та іміджевої політики Тетяни Ілюк, є політики, які здатні, будучи в опозиції, тримати в тонусі владу, однак сумнівно, чи здатні вони самостійно приймати рішення, ставши владою.


«Це не серіал, і тут не вийде кричати в трубку і намагатися диктувати умови. Тут потрібні реальні рішення і реальні кроки. Те, що Порошенко на такі кроки здатен - він уже довів. І не тільки вчорашнім приходом у студію каналу, який всю виборчу кампанію відверто по-чорному грав на стороні його опонента, а й діями. Опоненти критикують рівень життя в країні, а при цьому забувають говорити про вихідні дані і про те, в якому стані Порошенко отримав країну в 2014 році, після російської агресії і втечі Януковича, який прихопив із собою заодно і всі державні ресурси. І скільки б проблем ми не закидали Порошенку, я особисто впевнена, що історія ще розсудить, і своє місце в історії він ще посяде. А ось якщо Зеленський збирається демонструвати такий стиль, як учора в телефонній розмові в ефірі «1+1» - то в історію він не увійде, а скоріше вляпається. Шкода тільки, що разом з ним вляпаємося і всі ми, і вляпаємося серйозно», - пише Тетяна Ілюк.


Голова «Українського Центру суспільного розвитку» Ія Сухіташвілі відзначила, що можна не любити президента, але хамити, прикриваючись народом, який іще не обрав кандидата - неприпустимо.


«Пам'ятаєте шоу від "Пацанки до панянки"? Я думаю, що після інавгурації «плюси» мали б організувати подібне реаліті-шоу для пацанчиків. Одні вигоди: і рейтинг, і кандидата б виховали за літо. Бо ж з поважними людьми доведеться зустрічатися - обличчя України, а хто знає, що від нього чекати. Порохова діжка якась... Погоджуюся із Роман Безсмертний - без регента/наставника ніяк! І тут не Аваков потрібний (якого називають найімовірнішим регентом), а хтось із політичної еліти - державників. На думку спадає поки що лише один кандидат!»,- написала Ія Сухіташвілі.

 

 

Водночас, політик та дипломат Роман Безсмертний зазначив, що на Україну вперше після перемоги Зеленського можуть таки чекати ЧАСИ РЕГЕНТСТВА і пояснив:


«Регент у монархічних державах тимчасово править замість монарха (під час неповноліття, хвороби дійсного монарха). Регент також призначався під час неможливості монарха виконувати свої обов'язки, його відсутності або коли монарший рід скінчився. Сьогодні перемагає форма, а не зміст. Але пустота має бути наповнена порядком денним. Україна, як держава, має бути сильною незважаючи на те, кого обирають Президентом. Я не виключаю, що нас чекає цікаве протистояння. Це регентство за президента Зеленського і сильний парламент», - каже Роман Безсмертний.


Вибір-2019 - це вибір між відомим і невідомим, коли значна частина суспільства готова ризикнути, роблячи ставку на кандидата, якого не знає. Водночас, надмірні очікування, породжені «хайпом» виборчої кампанії, неминуче спричинять розчарування, - вважає політолог Ігор Рейтерович.


«У випадку Володимира Зеленського ці очікування надзвичайно завищені. Уся його кампанія будувалася на протиставленні «народ проти корумпованої еліти», народ сам «писав» програму кандидата. Однак постійна апеляція до громадян значною мірою нівелює поняття професіоналізму та, фактично, є технологією, яка робить їх співучасниками майбутніх невдач», - резюмував Ігор Рейтерович.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу