КИЕВ
16:35
Брюссель
15:35
Москва
17:35
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Слово - зброя

13 марта, 20:17  Политическая  Украина

Якщо часто промовляти «халва», у роті, як відомо, солодко не стане. Натомість, якщо регулярно говорити про підкуп виборців, результат може бути.

На початку цього тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков знову багато говорив про підкуп виборців, згадуючи при цьому, як правило, команду одного кандидата, з яким у міністра стосунки не склались.

 Правда, відповідаючи в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, на конкретне запитання - скільки кандидатів, за його даними, займається «виборчими сітками», змушений був дати більш повну відповідь.


Виявляється, в МВС загалом є звернення по чотирьох кандидатах - Тимошенко, Порошенку, Таруті і Гриценку. Хоча запас об'єктивності у міністра на цьому вичерпався і він знову зосередив увагу телеглядачів на діях команди провладного кандидата, який, за словами міністра, за допомогою адмінресурсу і за кошти бюджетної програми нібито намагається купити голоси пенсіонерів Києва, Київської області і ще одного регіону.


Принагідно, згадав глава МВС злим та нетихим словом і ще одного «ворога» «леді Ю» - кандидата в президента Юрія Тимошенка. Поліція зараз якраз прискіпливо досліджує те, як однофамілець Тимошенко «збирав» гроші на кандидатську заставу.


Власне, всі ці розмови про використання адмінресурсу, підкуп виборців та можливу фальсифікацію виборів дуже нагадують підготовку команди Юлії Тимошенко до втілення на виборах плану Б. Останні соціологічні опитування, як відомо, зовсім не гарантують їй потрапляння в другий тур. І що ж робити, якщо Юлія Тимошенко опиниться, скажімо, на третьому «непрохідному» місці, а не виключено що на четвертому. Правильно - боротись. Точніше, спочатку заявити про підкуп, масові порушення та фальсифікації, а далі вже боротись за потрібний результат. І виборці, зазомбовані за останні кілька місяців заявами про підкуп та фальсифікації, якщо і не вийдуть на майдан, то з розумінням і співчуттям сприймуть такий розвиток подій.


До речі, пересічним громадянам і не треба виходити на майдан. Там вже є кому збиратись. Презентація бойового загону, у якого є про що запитати у нинішнього глави держави, відбулась наприкінці минулого тижня у Києві та Черкасах. Відбулась гучно і багатообіцяюче. І озвучені у вівторок запевнення глави МВС, що «Національні дружини» та «Національний корпус» не будуть втручатись у виборчий процес і, як висловився міністр, «не підуть на відкритий конфлікт з владою», навряд чи можуть когось заспокоїти. Тим більше, що ці слова глави МВС можна сприйняти і як свідчення того, що він контролює ці угруповання. Ну а, маючи в руках пульт дистанційного керування процесом, сьогодні можна легко натиснути на кнопку «Стоп», а завтра - віддати команду «Вперед!».


Автор: Подорожній Юрій

 

Джерело: Корреспондент

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу