КИЕВ
13:01
Брюссель
12:01
Москва
14:01
Пятница, 29 марта 2024

Новости



В Україні потрібно якнайшвидше змінювати виборчу систему – Михайло Поживанов

02 мая, 09:00  Политическая  Украина

Вибори до ОТГ 29-го квітня стали одними з найбрудніших за останні роки.

 

І це ще одне підтвердження того, що в найкоротші терміни потрібно змінювати виборче законодавство.

 

Адже попереду - надзвичайно відповідальний етап - президентські та парламентські перегони.

 

Якщо вчасно не запобігти масштабним фальсифікаціям, шанси України на якісне перезавантаження влади будуть дуже примарними.

 

Про це в ефірі Newsone заявив член Президії Політичної ради Аграрної партії Михайло Поживанов.

 

«Я переконаний, що вибори мають відбуватися за відкритими партійними списками. Це реальна зброя проти фальсифікацій, принаймні значної їх частини. Сподіваюсь, той виборчий кодекс, за який Верховна Рада проголосувала в першому читанні, найближчими днями буде остаточно затверджено. Якщо цього не станеться, то подібні найбрудніші виборчі кампанії лише посилюватимуться», - наголосив політик.

 

 

Водночас, за словами Михайла Поживанова, влада вже стала настільки цинічною, що все одно все перекрутить і знайде вигідні для себе «технології».

 

«До речі, заявок на проведення виборів нині - близько 200. Але облдержадміністрації вибрали лише 40 громад, тому що намагалися перемогти за допомогою адміністративного тиску. В майбутньому влада не гребуватиме жодними методами», - зазначив член Президії Політради Аграрної партії.

 

Вибори 29-го квітня показали, що у нас в країні не існує якісної партійної системи, - переконаний політик.

 

«У переважній більшості українські партії - фейкові, побудовані тільки на рекламі. А їхні лідери здобувають рейтинги, виступаючи в ефірах. Водночас ці політсили є абсолютно недієздатними на місцях, не мають навіть партійної структури», - зауважив Михайло Поживанов.

 

На думку політика, вибори 29-го квітня яскраво продемонстрували, що в державі існують лише три реальні політичні сили.

«Одна - провладна, яка базується на адмінресурсі. Друга - опозиція, що є парламентською політсилою та має відповідне державне фінансування. А третя - найбільше відкриття виборчого сезону останніх кількох років - Аграрна партія, яка поки що не представлена у Верховній Раді, але впевнено входить до трійки лідерів протягом останніх п'яти хвиль виборів і цього разу здобула близько 15% підтримки людей.

 

І поки влада та опозиція погрузли у суперечках, ділячи перше та друге місця, Аграрна партія продовжує розбудовувати структуру і завойовувати дедалі більшу довіру людей», - констатував Михайло Поживанов.

 

Нагадаємо, Аграрна партія здобула переконливу перемогу на виборах до ОТГ 29-го квітня у громадах Херсонської, Хмельницької, Івано-Франківської, Запорізької, Сумської, Тернопільської та Рівненської областей.

 

За результатами попереднього підрахунку голосів, депутатами від неї стануть 106 осіб та ще 3 - головами ОТГ. Аграрна партія отримує майже 15% мандатів серед депутатів, висунутих політсилами, та входить до трійки переможців на виборах, які відбулися у 40-ка ОТГ в 17-ти областях, серед 30-ти політсил, що брали участь у кампанії.

 

Аграрна партія поліпшила свій результат, порівняно з попередніми виборами до об'єднаних територіальних громад (ОТГ), що відбулися 24-го грудня 2017 року, та здобула рівномірну підтримку виборців у всіх регіонах, зокрема у містах.

 

Нині в органах місцевого самоврядування від політсили вже працює майже 5 тисяч депутатів.

Джерело: Аграрна партія

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу