КИЕВ
12:28
Брюссель
11:28
Москва
13:28
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Чи бути "Новій Європі" із центром в Україні?

09 июля, 15:19  Политическая  Украина

Триває АТО. ЄС заявив, що не готовий до санкцій. Німеччина виступає проти тривалого розміщення військ НАТО у Східній Європі. І взагалі готова здати Україну, тільки б не було війни. Італія активно допомагає "підтримати мирний діалог". 

 

Франція боїться втратити 1,2 млрд євро за відмову продавати Росії "Містралі" і продовжує виконувати замовлення.

 

США накладають штрафні санкції для найкрупнішого банку Франції, на майже 9 млрд дол. На черзі німецький банк, якому загрожують санкції вже у 15 млрд дол. Формальна причина - спроба європейськими банками обійти "особливий режим" для країн, які, м'яко кажучи,  не дружать із США.

 

Путін погрожує "холодною", "гарячою" та "газовою" війнами, якщо введуть нові санкції.

 

"Нова Європа" - українці, поляки, прибалти, румуни, болгари посилають далеко "стару Європу" і Росію разом взяті. Мовляв, ми добре знаємо історію, а тому компроміс неможливий.

 

Канада, Китай, Японія тихо готуються "ділити російський спадок". Детальніше про те, хто і на що претендує, можна глянути тут.

 

США підтримують БУДЬ-ЯКІ дії України, а Бжезінський стверджує, що "російський квазі-містичний шовінізм" треба зупинити вже зараз.

 

Звідси висновки:

 

1. Дружимо через сусіда. Це проста геополітична істина викладена ще у староіндійських трактатах "Ману". "Нова Європа" сьогодні - це "стратегічний союзник США".

 

2. "Стара Європа" вижила себе і її місце займає об'єднання "нової Європи" з центром в Україні.

 

3. Скажемо ні - німецько-рашистським загарбникам і так - українсько-американській визвольній коаліції.

 

Пояснення американської підтримки України легко знайти в історії. США формувалися, як країна вільних підприємців. Вони створювали ополчення і воювали за незалежність. Це був союз рівних і вільних.

 

Подібними були Польща, Литва, Швеція, де набагато раніше прийшли інструменти прямої демократії для тодішньої дрібної шляхти, а точніше людей, які мали право голосу і могли зняти короля, як і поставити його. За структурою була українська козацька держава теж була демократією. Це був союз вільних і рівних.

 

Натомість, Росія - це азійський тип, де є абсолютний монарх, який "завжди правий". Подібною була історія Німеччини, Франції, котрі пережили період абсолютизму, де король був головним, а громадянин лише "гвинтиком" держави-машини, від якого мало що залежало.

 

Новий геополітичний розподіл відходить від традиційного протистояння "демократів і недемократів". Тепер відбувається боротьба між демократами нового типу, де ключову роль відіграє відповідальний громадянин, демократіями державного типу, де громадянин захищений, проте є лише частиною великої державної машини, і авторитаризмом.

 

Україна, зважаючи на історичний досвід, може стати об'єднавчим елементом союзу нових демократій у Європі. Відповідно шукати союзників варто серед таких же нових демократій.

 

Група "vilni.info" для ЧасUA

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу