КИЕВ
12:20
Брюссель
11:20
Москва
13:20
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Закон про прослушку для ДБР і НАБУ офіційно опубліковано

16 октября, 13:15  Правовая  Украина

Підписаний Президентом Володимиром Зеленським закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства", що передбачає, зокрема, забезпечення правом самостійного прослуховування Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро України, опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України", повідомляє УНН.


Ініційовані Президентом зміни до кримінального процесуального законодавства спрямовані на удосконалення правового регулювання кримінального процесу як для ефективного здійснення досудового розслідування, так і для надання стороні захисту додаткових гарантій від можливих зловживань з боку суддів, слідчих та прокурорів.


Закон передбачає надання НАБУ та ДБР права самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.


Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто, 17 жовтня.


Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон №1009 щодо змін до кримінального процесуального законодавства, підтримавши скасування "правки Лозового" і надання права на самостійне прослуховування ДБР і НАБУ. Відповідне рішення підтримали 330 народних депутатів.


До проекту закону №1009 під час підготовки до розгляду в другому читанні було подано 153 правки.


Законом вносяться зміни до Кримінального процесуального кодексу України та пов'язані із цим зміни до законів України "Про судову експертизу", "Про радіочастотний ресурс України", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій" тощо.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу