КИЕВ
13:40
Брюссель
12:40
Москва
14:40
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Директора ДБР звинувачують у порушенні вимог законодавства

19 июля, 12:59  Правовая  Украина
Логотип ДБР

ДБР має оприлюднювати на своєму веб-сайті інформацію про призначення та звільнення працівників ДБР, але не робить цього. Колишній радник директора Державного бюро розслідувань та член внутрішньої конкурсної комісії Олег Шрам надіслав на адресу Президента України, голови уряду, а також уповноваженої Верховної Ради України з прав людини заяви, в яких закликав притягнути очільника ДБР до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.


Заявник повідомляє, що Роман Труба протягом тривалого часу не виконує вимоги п. 4 ч. 2 ст. 27 Закону України «Про ДБР», які прямо встановлюють, що ДБР на своєму офіційному веб-сайті повинно оприлюднювати інформацію про призначення та звільнення працівників ДБР. Проте зазначена інформація на офіційному веб-сайті відсутня.


У заявах вказано, що згідно з п. 18 ч. 1 ст. 12 ЗУ «Про ДБР», обов'язок забезпечувати відкритість та прозорість діяльності бюро прямо покладена на його директора. Таким чином, заявник вважає, що директором ДБР Трубою Р.М. вчинено дисциплінарний проступок, передбачений п. 5 ч. 2 ст. 65 Закону України «Про Державну службу», який полягає у невиконання ним посадових обов'язків, актів органів державної влади.


Крім того, на думку Олега Шрама, директор ДБР вчинив також адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме порушення права на інформацію та права на звернення.


На підставі викладеного, враховуючи вищевказані вимоги законодавства України, автор заяв просить державних посадовців:

  • Ініціювати дисциплінарне та адміністративне провадження щодо директора Державного бюро розслідувань Труби Р. М.
  • Притягнути директора Державного бюро розслідувань Трубу Р. М. до дисциплінарної відповідальності та накласти (застосувати) на нього дисциплінарне стягнення.
  • Скласти щодо директора Державного бюро розслідувань Труби Р. М. протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та направити його до суду.

 

 

Джерело: sud.ua

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу