КИЕВ
12:52
Брюссель
11:52
Москва
13:52
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Суд залишив підозрюваного у нападі на харківського журналіста під домашнім арештом

25 июня, 13:01  Правовая  Украина
Засідання суду у справі побиття телеоператора Макарюка

Харківський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у побитті місцевого телеоператора Вадима Макарюка.

Про це повідомляє прес-служба суду.


 

 

 

"24 червня 2019 року колегія суддів відмовила в задоволенні апеляційних скарг прокурора і підозрюваного Сергія Козлюка, поданих на ухвалу слідчого судді Київського районного суду міста Харкова про обрання запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

 

 

Як нагадали в суді, слідчим суддею Київського районного суду міста Харкова щодо Козлюка було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем мешкання. Підозрюваному заборонено залишати помешкання без дозволу слідчого органу, прокурора або суду до 10 серпня 2019 року.


Підозру Сергію Козлюку пред'явлено за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній та професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням зброї), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.


Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 червня на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт між активістами "Національного корпусу", підприємцями з ТЦ та його охороною. У ньому постраждав оператор "24 каналу" та харківської служби новин "Вести" Вадим Макарюк. Лікарі діагностували у нього геморагічний інсульт, що виник у результаті крововиливу в мозок після побиття.


За кілька днів після події слідство оголосило підозру Козлюку. Санкція інкримінованих йому статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.


Крім того, слідчі повідомили про підозру ще двом особам, причетним до нападу на телеоператора.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу