КИЕВ
10:24
Брюссель
09:24
Москва
11:24
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Набрав чинності закон про розмінування Донбасу

25 января, 11:00  Правовая  Украина

Україні у п'ятницю, 25 січня, набрав чинності закон "Про протимінну діяльність", повідомляється на сайті Верховної Ради.

 

Парламент прийняв цей закон 6 грудня минулого року, а 22 січня його підписав президент Петро Порошенко.

 

До затвердженого Кабміном переліку ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами територій увійдуть території конфлікту на Донбасі і окупований Крим, повідомляє агенція "Українські Новини".

 

Згідно з документом, протимінна діяльність складається з обстеження територій, виявлення, перевезення або знищення вибухонебезпечних предметів, утилізації надлишкових боєприпасів, надання допомоги постраждалим і їх реабілітації та інших заходів.

 

Уряд має заснувати національний орган з питань протимінної діяльності, який координуватиме діяльність Центру протимінних операцій. Також протимінною діяльністю будуть займатися оператори і уповноважені підрозділи центральних органів виконавчої влади.

 

 
Розробляти стандарти в цій галузі буде Центр протимінних операцій, а затверджуватиме їх Кабмін з урахуванням положень міжнародних стандартів (IMAS) служби ООН з питань протимінної діяльності (UNMAS). Фінансування діяльності може здійснюватися коштами державного і місцевих бюджетів, установ різних форм власності, а також іноземних установ та міжнародних організацій.



Джерело: dw

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу