КИЕВ
06:50
Брюссель
05:50
Москва
07:50
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Закон про “євробляхи”: в Раді розповіли, коли почнеться “розмитнення”

04 сентября, 17:00  Правовая  Украина

На аступному тижні Верховна рада зможе повернутися до розгляду законопроектів №8488 про розмитнення автомобілів на євро номерах та законопроекту №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів.

 

Про це в коментарі РБК-Україна повідомила голова комітету парламенту з питань податкової та митної політики народний депутат Ніна Южаніна, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

"Наступного тижня у нас вже будуть готові таблиці. Думаю, що на наступному тижні відбудеться засідання робочої групи комітету. Будемо починати працювати над законопроектами до другого читання. Як відпрацюємо, то відразу будемо пропонувати включити законопроекти до порядку денного", - повідомила вона.


Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроекти № 8487 і № 8488, що регулюють ввезення на митну територію України транспортних засобів. Якщо ці закони будуть прийняті, частина власників автомобілів на єврономерах тільки виграють.

Також раніше в Кабміні підготували висновок за запропонованим законом про «евробляхи». В цілому уряд підтримує проект закону №8487, який покликаний знизити акцизи на розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, але відзначили, що держбюджет щорічно втрачатиме 2 млрд. гривень.

Додамо, що прем'єр-міністр Володимир Гройман пообіцяв водіям автомобілів на іноземних номерах, що до прийняття відповідних законів, правоохоронці їх не чіпатимуть.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу