КИЕВ
10:56
Брюссель
09:56
Москва
11:56
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Мовним питанням відволікають увагу людей від нагальних проблем, – політолог

18 января, 11:00  Социальная  Украина

 

Мовне питання завжди роз’єднувало українців. Його українцям скинули згори, щоб вони не думали про ті нагальні проблеми, які існують в Україні. Про це заявив політолог Василь Вакаров.

 

Мовне питання, обслуговування, закон, політолог Василь Вакаров, українська мова, сфера послуг

 

Експерт зауважив, що станом на сьогодні в Україні існує низка проблем – триває пандемія коронавірусу, відбувається локдаун, в економіці спостерігається падіння, не вирішене питання Донбасу і Криму.

 

"І тут нам, щоб ми не думали про ці проблеми насущні, які у нас є, тут нам згори так – бабах! – говорять, а от вам, з мовою будемо розбиратися! Я вважаю, що це не те, що не на часі, це взагалі питання, яке завжди нас роз’єднувало. А раніше мовне питання виникало перед виборами або під час виборів. За 30 років незалежності України завжди, як тільки мовне питання, отже, вибори, або навпаки, як тільки вибори, відразу мова", – сказав

Василь Вакаров  в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK.

 

 Політолог додав, що мовне питання – штучне.

 

"Ми говоримо про тему, яка є штучною. Якщо ми говоримо про захист української мови, про створення продукту українською мовою, про створення програм, про створення фільмів, які були би конкурентоспроможними, і не тільки на території України чи РФ, а й на території Угорщини, Чехії, Словаччини, Німеччини... Давайте над цим думати!" – закликав експерт.

 

Нагадаємо, з 16 січня 2021 року всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари та послуги державною мовою.

 

Як повідомляли, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розповів, як діяти у випадку відмови працівників обслуговувати українською мовою.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу