КИЕВ
10:00
Брюссель
09:00
Москва
11:00
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



В Криму бушує епідемія коронавірусу, окупанти не впорюються, - Березовець

30 ноября, 17:00  Социальная  Украина

 

Російська система страхової медицини, яку окупанти адаптують на півострові, не дозволяє місцевому населенню проходити своєчасне тестування. Про це заявив   політолог Тарас Березовець.

 

 Крим, епідемія коронавірусу, окупанти, політолог, Тарас Березовець.

 

 

«Цифри, які демонструють окупанти про захворюваність коронавірусу в Криму, не відповідають дійсності. Минулого тижня Аксьонов заявляв про приблизно 250 хворих в день, що, безумовно, виглядає абсолютною вигадкою. Проблема викликана відсутністю тестів для населення, а також тим, що сама російська система медицини, яку окупанти намагаються адаптувати на півострові, так звана СНІЛС (СНІЛС - страховий номер індивідуального особового рахунку - ред.) не дозволяє місцевому населенню проходити своєчасне тестування, сама ця система по суті є проблемою. Громадяни України в Криму заявляють про постійне заниження кількості хворих», - заявив політолог в коментарі  Guildhall.

 

За його словами, реальну кількість хворих встановити просто неможливо.

«У той же час йде величезна кількість відмов у госпіталізації в першу чергу через те, що такої можливості у окупантів просто немає - немає елементарних койко-місць. Очевидно, що кількість хворих в кілька разів вище, ніж заявляють окупанти», - зазначає експерт.

 

На його думку, система охорони здоров'я Криму не справляється і впоратися не могла.

«Нещодавно був скандал, коли так звана «екс-прокурор» окупованого Криму Поклонська, відвідавши кілька лікарень на півострові, заявила, що вся системи охорони здоров'я Криму тримається на українській спадщині, що Росія нічого не зробила. Цікаво, що самі кримські «чиновники» не проходять лікування на півострові, а літаками літають до Москви та Санкт-Петербургу», - підсумував Тарас Березовець.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу