КИЕВ
10:12
Брюссель
09:12
Москва
11:12
Вторник, 19 марта 2024

Новости



«Новорічний» локдаун може посилити депресивні настрої в суспільстві, - Якубін

26 ноября, 17:00  Социальная  Украина

 

Жорсткі обмеження у новорічний період підсилять негативні депресивні настрої серед людей й це матиме не тільки економічні наслідки. Про це заявив політолог Олексій Якубін.

 

«Новорічний» локдаун,  Якубін, карантин, свята, коронавірус

 

«Загалом, цей рік був дуже складним для суспільства і це впливало на наше самопочуття. Карантин позначився на психіці. Чимало людей відчувало депресію. Я не виключаю, що самогубств побільшало за цей період. У деяких європейських країнах навпаки лібералізують обмеження, щоби у ситуації постійного тиску люди відчули послаблення. Тому зняття обмежень на свята, може бути й хорошою ідеєю з цієї точи зору», — сказав Якубін у коментарі «Слово і діло».

 

Політолог відзначив, що запровадження локдауну під час світ посилить депресивні стани у суспільстві.

 

 «Я б навпаки радив би уряду робити акцент на послабленні, тому що це матиме свій негативний вплив. З економічної точки зору, само собою. Це стосується і частини споживання, бо люди у цей період планують покупки і продажі. Ці свята залишаються важливим сезоном для окремих сфер. У цій ситуації те, що може зробити уряд – наприклад, вирішувати проблеми медичної системи та розробляти програми підтримки незахищених верств населення», — пояснив експерт.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу