КИЕВ
09:25
Брюссель
08:25
Москва
10:25
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Експерти пояснили, які є "підводні камені" у системи сповіщення про хворих на COVID-19 через QR-код

20 ноября, 17:00  Социальная  Украина

 

Реалізація ідеї про запровадження в Україні QR-кодів для допуску людей до громадських закладів  може бути викривлена.    Про це заявила політолог Олександра Решмеділова.

 

COVID-19,  QR-код, політолог,  Олександра Решмеділова

 

Олександра Решмеділова зауважила, що українці стикалися уже з системою QR-кодів.

«На початку запровадження карантину чимало закладів харчування країни перейшли на електронне меню, яке можна було переглянути за допомогою QR-коду, щоб унеможливити тактильний контакт, також ця система сьогодні працює і при використанні послуг банкоматів та на АЗС», - сказала вона в ефірі ток-шоу "17" на телеканалі ZIK.

 

Разом з тим Решмеділова зазначила, що хоч чимало послуг та документів в Україні перенесено у смартфон, працює ця система не надто досконало. Одним із прикладів є місцеві вибори. 

 

"Ці місцеві вибори показали, що люди хотіли проголосувати, показавши  документи через додаток "Дія", але не було чим сканувати. QR-коди сьогодні використовуються на залізниці, коли ви приходите і вас зчитують. Але досить часто провідник вимагає надати йому паперовий зразок проїзного квитка. Тобто є багато різних моментів", – сказала експерт.

 

Тому, продовжила гостя ток-шоу, з однієї сторони ця інновація має право на життя, але це не означає, що вона має прибрати все інше.

 

"От останній такий випадок, коли QR-код  використовували наші парламентарі,  – президент записав своє звернення до Верховної Ради і попросив всіх завантажити його через QR-код. Це було нововведення для збереження паперу. Але питання в наступному: ідея гарна але практична її реалізація може бути викривлена. Як перехідна трансформаційна ідея – добре. Але не як одне, що прибирає інше", – акцентувала Олександра Решмеділова. 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу