КИЕВ
21:25
Брюссель
20:25
Москва
22:25
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Українцям з 1 березня хочуть заборонити їздити в Росію за внутрішнім паспортом

05 декабря, 16:00  Социальная  Украина

 

 

Уряд збирається заборонити громадянам України перетинати кордон з Російською Федерацією за українським паспортом. Проект постанови Кабміну уже готовий.

 

 

росыйсько-украънський кордон, украънський паспорт, закордонний паспорт, заборона възду, Погорэльцев, МОЗ, уряд.

 

 

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Кабінет міністрів з 1 березня 2020 року може скасувати можливість перетину громадянами України державного кордону з Росією за внутрішнім паспортом та свідоцтвом про народження.

 

Про це в коментарі УНІАН сказав директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

 

За його словами, "уряд має намір скасувати можливість перетинання громадянами України державного кордону з Російською Федерацією за внутрішнім паспортом громадянина України та свідоцтвом про народження".

 

Погорельцев пояснив, що проектом постанови Кабміну передбачено зупинення дій положень угод з РФ у період 1997 та 2011 років, укладених ще до початку російської агресії. Він уточнив, що цими положеннями визначено перелік документів, за якими громадяни України мають право перетинати кордон з Росією, і це, серед іншого, внутрішній паспорт громадянина України та свідоцтво про народження для дітей віком до 16 років.

 

"Законом "Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України" чітко визначені документи, які дають право громадянину України на в'їзд або виїзд з України. Це паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний та службовий паспорти України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу та посвідчення особи на повернення в Україну (дає право лише на в’їзд в Україну).

 

У разі прийняття урядом постанови з 1 березня 2020 року до громадян України, які перетинають кордон з РФ, будуть застосовуватися положення цього закону в частині паспортних документів, які дають право на виїзд за кордон", - наголосив Погорельцев.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу