КИЕВ
02:53
Брюссель
01:53
Москва
03:53
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Українська діаспора у США закликає президента Зеленського підписати закон про визнання Пласту

24 июня, 12:01  Социальная  Украина
Члени Пласту у Кременці

Український конгресовий комітет Америки (УККА), що представляє понад 20 активних крайових і центральних організацій американців українського походження, закликає президента України Володимира Зеленського невідкладно підтримати і затвердити ухвалений Верховною Радою закон про державне визнання і підтримку Пласту.


«У листі підтримки УККА спирався на інавгураційну промову пана президента, де він відзначив що сьогодні у світі «нараховується 65 мільйонів тих, кого народила українська земля». А закон про державне визнання Пласту підтримуватиме не тільки організації пластового руху в діаспорі, але й українську ідентичність української молоді незалежно від того, де вона проживає», - повідомили Радіо Свобода в організації.


30 травня Верховна Рада України ухвалила проект закону про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України.


Пласт, як український аналог скаутського руху, з'явився в Україні у 1911 році. 12 квітня 1912 року у Львові вихованці одного з засновників Пласту, Олександра Тисовського, вперше склали присягу. Цю дату традиційно вважають днем народження українського Пласту. Засновниками організації були Олександр Тисовський, Петро Франко та Іван Чмола.


Як йдеться в повідомленні на сайті організації, «метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників суспільства на ідейних засадах Пласту та на засадах християнської моралі».

 

 

Джерело:Радіо Свобода

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу