КИЕВ
11:37
Брюссель
10:37
Москва
12:37
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Стан пораненого поліцейськими хлопчика вкрай тяжкий

03 июня, 15:05  Социальная  Украина

Стан 5-річного хлопчика, якого у Переяслав-Хмельницькому поранили правоохоронці, є вкрай тяжким, лікарі поки не дають жодних прогнозів.


Про це під час брифінгу заявив головний лікар Київського міського центру дитячої нейрохірургії Олександр Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"Дитина перебуває у вкрай тяжкому стані, на апараті штучного дихання. Функції серцево-судинної системи підтримуються за допомогою медикаментів", - сказав лікар.

 

Він підкреслив, що травма - надважка, з ушкодженням однієї з півкуль мозку.

 

"Згідно з медичними протоколами та стандартами НАТО, у дитини - бойова травма. Виконано повторне оперативне втручання: видалено гематому, частину черепа. Ця травма є такою, на яку реагують усі органи, також підключається поліорганна недостатність (вона дуже важко переноситься)", - поінформував Гончарук.


За його словами, куля, якою було поранено дитину, лишається у мозку, діставати її, на переконання нейрохірургів, недоцільно.

 

"Наше завдання - врятувати життя дитині. Тяжкість травми така, що робити прогнози нерозумно. Ми максимально використовуємо усе, щоб врятувати життя дитині. Ми зробили максимальний обсяг оперативного втручання, зараз завдання - стабілізувати стан", - зазначив Гончарук.

 

Як повідомлялося, 31 травня до реанімаційного відділення КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» доставили хлопчика із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми, перелому скроневої кістки.

 

Поліцейські встановили, що 31 травня близько 16 години четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч місця свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови.


Водночас у прес-службі ДБР уточнили, що згідно з проведеним оперативним втручанням медпрацівників було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних ушкоджень голови.

 

У поліції зазначали, що вжитими заходами слідчих та оперативних працівників поліції вдалося встановити обставини події, виявити предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина отримала травму голови внаслідок випадкового пострілу.

 

Двоє підозрюваних у пораненні 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому затримані поліцією в порядку статті 208 КПК. Це поліцейські, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп'яніння.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу