КИЕВ
14:11
Брюссель
13:11
Москва
15:11
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Бунт в одеській виправній колонії: в’язні відпустили заручників

27 мая, 14:54  Социальная  Украина

Усіх шістьох заручників, працівників Одеської колонії загального режиму №51, яких захопили в'язні, на даний час звільнили, повідомив Радіо Свобода представник омбудсмена в південних областях Олександр Остапенко.

За його словами, за годину в'язні мають розійтися, їх порахують. За попередніми даними, під час заворушень у колонії ніхто не втік.


Як повідомив Остапенко, 22 травня ув'язнені просили уповноважену Верховної Ради з прав людини перевірити умови утримання в колонії. 24 травня така перевірка була, але підтвердження фактам, про які заявляли в'язні, не знайшли.


Ув'язнені, зокрема, скаржилися на необґрунтовані обшуки в локальних секторах колонії.


Остапенко пов'язує бунт із переведенням кілька днів тому п'ятьох в'язнів, яких він називає порушниками режиму, в інші колонії. Один із цих в'язнів отримав 10 діб дисциплінарного ізолятора за порушення правил переміщення в колонії.


Як заявив представник омбудсмена, колонію чекає 10 діб карантину: сюди не будуть нікого переводити, випускати на волю, також буде обмежений режим відвідувань.


Після карантину прокуратура і омбудсмен проведуть нову перевірку.


Омбудсмен Людмила Денісова у Facebook написала, що заручниками були три медпрацівники і три охоронці, які перебували в локальних зонах колонії. «З колонії вивезли п'ятьох порушників режиму. Інформація про втікачів з колонії або вбитих не підтверджується», - написала омбудсмен.

 

Щодо пожежі у господарських приміщеннях колонії, то, за словами, Денісової, її локалізували, завершується гасіння.


Самі в'язні пов'язують бунт із необґрунтованими обшуками і написали про це відповідні заяви.


Скільки саме в'язнів брали участь у заворушеннях - на даний час невідомо.


У вказану колонію потрапляють люди, які є вперше засудженими.

 

Раніше в поліції повідомили про відкриття провадження через заворушення. За даними поліції, четверо охоронців були поранені під час бунту, ніхто не загинув.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу