КИЕВ
18:31
Брюссель
17:31
Москва
19:31
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Депутати планують збільшити штрафи за порушення правил пожежної безпеки

26 января, 17:00  Экономическая  Украина

 

Наразі в законодавстві існує дуже багато проблем у частині притягнення до відповідальності осіб за порушення пожежної безпеки, Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

Штрафи,  порушення правил пожежної безпеки, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пожежа, Харків. Одеса, будинок для літніх, дом престарелых, пожар

 

Парламентарі ухвалили за основу урядовий законопроект, яким піднімається штраф за порушення правил техногенної безпеки. Відповідне рішення підтримали 317 народних депутатів України на пленарному засіданні ВР у вівторок, 26 січня, передає кореспондент УНН.

 

 

“Пропонується підняти відповідальність за порушення правил техногенної безпеки — штраф підняти з 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів громадян — 1700 грн. Це потрібно не для того, щоб влаштовувати терор, а для того, щоб звертати увагу всіх, що треба виконувати правила пожежної безпеки”, — сказав під час представлення законопроекту заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

За словами заступника голови МВС, наразі в законодавстві існує дуже багато проблем у частині притягнення до відповідальності осіб, які не хочуть виконувати приписи пожежних інспекторів. Діє максимальний штраф — 109 грн.

 

“За два роки 30 тисяч випадків було недопуску інспекторів пожежної служби на об’єкти”, — додав Геращенко.

 

У пояснювальній записці законопроекту № 4157 зазначається, що документ передбачає встановити мінімальний штраф за адміністративні правопорушення, передбачені статтями 175 та 1888 Кодексу України про адміністративні правопорушення у розмірі 510 грн, а максимальний — 8500 грн, що, своєю чергою, становить 5,7% та 95,4% показника середньої заробітної плати, установленого в серпні 2019 року (8909 грн) відповідно (похибка до 5 %).

 

Що було раніше

 

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Загинуло 16 людей.

 

Була названа попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами. Однак, згодом версій побільшало до трьох.

 

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

 

Окрім того, трагедії з пожежами не оминули Одещину. У червні 2019 року в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров’я загинуло 8 громадян, у серпні 9 людей загинули при пожежі в готелі “Токіо Стар”, та у грудні — 16 загиблих в Одеському економічному коледжі.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу