КИЕВ
04:50
Брюссель
03:50
Москва
05:50
Вторник, 19 марта 2024

Новости



У першому кварталі наступного року не буде чим фінансувати багато видатків, - Кушнірук

25 ноября, 09:00  Экономическая  Украина

 

У разі надання позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на подолання наслідків епідемії COVID-19  фінансова організація контролюватиме витрати. Про це розповів економіст Борис Кушнірук.

 

Кушнірук, Міжнародний банк реконструкції та розвитку, епідемія, COVID-19,   Борис Кушнірук, бюджет.

 

«Світовий банк слідом за іншими міжнародними партнерами призупинив програми фінансування. Але цілком можливо, попри те, що українська влада не дотримується домовленостей, ці 300 мільйонів виділять. Таке рішення можуть ухвалити через потребу надання гуманітарної допомоги людям. Це цілком реально. Але ситуація з бюджетом все ж дуже погана і в нас будуть великі проблеми. Особливо у першому кварталі наступного року. Не буде чим фінансувати багато видатків», — сказав Кушнірук «Слово і діло».

 

Економіст переконаний, у разі отримання такої позики, у МБРР будуть запитання, куди українська влада направить кошти.

 

 

До кінця поточного року Україна не встигне отримати транш від Міжнародного валютного фонду, однак, на робочому рівні, зможе досягти певних домовленостей щодо його отримання.

 

«Ці 300 млн можна отримати, попри всі наші негаразди. Світовий банк може вимагати, щоб прозвітували, куди підуть кошти», — відзначив Кушнірук.

 

За його словами, на тлі ситуації із розтратою грошей із коронавірусного фонду міжнародні партнери можуть застосувати жорсткі механізми контролю. Якщо, звісно, така програма буде ухвалена.

 

«Проконтролювати можна, особливо на рівні Світового банку. Питання ще в тому, чи вдасться отримати кошти до кінця року, бо розпочнуться різдвяні свята і у другій половині грудня ніхто не буде розмовляти. Звісно, ці кошти потрібні будуть і потім, але мова йде про життя людей, яких можна встигнути врятувати», — пояснив економіст.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу