КИЕВ
09:22
Брюссель
08:22
Москва
10:22
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



В Україні дорожчає цибуля

05 декабря, 10:00  Экономическая  Украина

 

Цибуля додала в ціні 5-7 відсотків за перші дні грудня. При чому в різних регіонах ціни суттєво відрізняються. Якщо фермери Херсонщини спродають цибулю за ціною 4,8-5,5 грн за кілограм, то на оптовому ринку у Львові  цибуля коштує 6,5-7,0 грн. за кілограм.

 

цибуля, цибуля дорожча, ціни на цибулю, ціни на продукти, борщовий набір, цены на продукты, лук, цены на лук.

 

За 4 дні грудня цибуля додала у вартості 5-7%. Цибуля — єдина складова «борщового набору», яка подорожчала на початку грудня. Повідомляє info.shuvar.com.

 

 «На фоні впевненого зниження ціни на моркву і картоплю та відносної стабільності цін на капусту і буряк, цибуля тільки за перші чотири дні грудня додала у вартості 5-7%. Цікавим є і те, що  ціни на цибулю суттєво відрізняються в розрізі регіонів, тоді як вартість  інших овочів «борщового набору» майже однакова по всій країні», — розповіла аграрний аналітик Тетяна Гетьман.

 

За її словами, фермери Херсонщини сьогодні продають цибулю за ціною 4,8-5,5 грн/кг (€0,19-0,22/кг), а оператори ринку «Шувар» у Львові продають  цибулю по 6,5-7,0 грн/кг (€0,25-0,27/кг).  Зростання цін обумовлене стабільним експортним попитом на цибулю. Серед головних зовнішніх покупців — Молдова, Румунія та Польща.

 

Також зазначається, що внутрішній попит на якісну цибулю сьогодні теж є вищим за її реальну пропозицію.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу