КИЕВ
00:14
Брюссель
23:14
Москва
01:14
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Німеччина видворила з країни працівників російського посольства

04 декабря, 18:00  Экономическая  Украина

 

В Німеччині прийняли рішення видворити з країни 2 працівників російського посольства. Причиною стало ігнорування Росією співпраці у справі вбивства чеченського командира Зелімхана Хангошвілі літом у Берліні. Про це повідомила канцлер Ангела Меркель.

 

Зелімхан Хангошвілі вбивство Зелімхана Хангошвілі, убийство чеченца в Германии, Меркель, видворення працівників посольства.

 

Рішення про видворення двох працівників російського посольства ухвалили після того, як стало зрозуміло, що Росія не співпрацює зі слідством у справі вбивства громадянина Грузії, колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі, у серпні в Берліні, зазначає  "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

 

Меркель зазначила, що підніме тему висилки з президентом РФ Владіміром Путіним на переговорах у "Нормандському форматі" в Парижі 9 грудня.

 

"Я зустрічаюся з російським президентом на наступному тижні і проінформую його", - сказала Меркель на саміті НАТО в Лондоні. "Ми ухвалили це рішення, тому що не бачили, що Росія підтримує нас у проясненні цього вбивства".

 

"Я не думаю, що це стане тягарем для зустрічі в "Нормандському форматі". Там йтиметься про Україну та про те, як просунутися вперед в мінському процесі. Але з точки зору двосторонніх відносин - це подія", - сказала Меркель, цитує ТАСС.

 

Напередодні ЗМІ повідомили, що федеральні прокурори Німеччини вважають російську розвідку причетною до вбивства. За інформацією видання, федеральний уряд швидко відреагував на нові дані у справі убивства та розпорядився негайно видворити з країни двох працівників російського посольства.

 

Хангошвілі воював у другій чеченській війні проти російських військ на Північному Кавказі в 2001-2005 роках. Він був польовим командиром і близьким союзником чеченського президента Аслана Масхадова. Він був убитий пострілом в голову в центральному берлінському парку в серпні,  прямував у мечеть.

 

Підозрюваний був затриманий незабаром після вбивства, і тижневик Der Spiegel повідомив, що його номер паспорта свідчить про зв’язок з російськими спецслужбами.

 

Розслідування веде генеральна прокуратура у Карлсруе. У поширеному відомством комюніке зазначається, що Генеральний прокурор Німеччини заявляє про "достатню кількість доказів того, що вбивство сталося або від імені державних органів Російської Федерації, або осіб Автономної Чеченської Республіки в складі Російської Федерації".

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу