КИЕВ
14:25
Брюссель
13:25
Москва
15:25
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



"Укрзалізниця" закупить дизпаливо у фірми з орбіти Коломойського на 500 млн грн

23 августа, 10:10  Экономическая  Украина

Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Українська залізниця» 22 серпня уклала чотири угоди про постачання дизельного палива на загальну суму 1,01 млрд грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть "Наші гроші".


 

 

Цьогоріч ТОВ «Оіл-Трейд 2018» за 506,90 млн грн. поставить 20 тис. тонн дизпалива по 25 310-25 380 грн./т, ТОВ «Торум» за 253,00 млн грн. - 10 тис т дизпалива по 25 300 грн./т, а ТОВ «Глуско Україна» за 252,50 млн грн. - 10 тис т дизпалива по 25 250 грн./т.


Як і в укладених раніше договорах із «Торумом» і ТОВ «Альянс Енерго Трейд» за іншими двома лотами нинішньої закупівлі, ціна дизелю прив'язана за формулою до курсів валют в день рознарядки і світових котирувань Platts по десяти днях перед рознарядкою.


Передбачено забезпечення виконання договорів у розмірі 5% від їхньої вартості.

Закупівлі провели за скороченою переговорною процедурою, оскільки «Торум» і ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» подали перехресні скарги в АМКУ на п'ять дизельних тендерах «Укрзалізниці», а потім «Торум» оскаржив ще три тендери. В очікуванні розгляду скарг 13 серпня залізниця оголосила екстрену закупівлю, бо не мала запасу палива. Без потрібного обсягу дизпалива міг бути зупинений рух залізничного транспорту.


Кременчуцький «Оіл-Трейд 2018» дніпровців Віталія Островського та Андрія Алєксєєва зі статутним капіталом 1 тис грн. уперше отримав державний підряд. Номер телефону «Оіл-Трейд 2018» +380675527585 вказувало на тендерах ТОВ «Альянс Еволюшн» з орбіти Ігоря Коломойського.


В останнє фірми з групи Коломойського отримували такі великі державні підряди на поставку палива у 2014 році, коли Коломойський був губернатором Дніпропетровщини. «Укрзалізниці» «приватівці» постачали паливо в останнє ще за часів прем'єрства Юлії Тимошенко.


Столичний «Торум» входить у так звану групу Грановського-Адамовського (найвідоміша фірма «Трейд Коммодіті»), яка за часів президента Петра Порошенка вигравала паливні підряди Міноборони, залізниці тощо на мільярди гривень. «Ферст Груп» та інші «коммодівські» фірми фігурують у кримінальній справі про заволодіння службовців «Укрзалізниці» та групи осіб бюджетними коштами через підконтрольні підприємства.


«Глуско Україна» на початку року стало ексклюзивним постачальником скрапленого газу з заводів російської «Роснафти» та найбільшим імпортером цього палива в Україну. Воно належить швейцарській фірмі «Глуско Енерджі» («Glusco energy SA») ізраїльського бізнесмена Нісана Моісєєва, котрий є другом Віктора Медведчука - голови політради партії «Опозиційна платформа - За життя», кума президента Росії Володимира Путіна. 

 

 

 

 

Джерело:Finbalance

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу