КИЕВ
00:38
Брюссель
23:38
Москва
01:38
Пятница, 29 марта 2024

Новости



В Україні ліквідують підприємство, яке контролювало якість обладнання на АЕС

22 августа, 13:00  Экономическая  Украина

Державна інспекція ядерного регулювання України визнала неефективною роботу підприємства «Державний центр регулювання якості поставок та послуг» і ухвалила рішення про його ліквідацію. Про це повідомляє пресслужба ДІЯРУ.


 

 

"Інспекція видала наказ №362 «Про припинення діяльності державного підприємства «Державний центр регулювання якості поставок та послуг». Відповідний запис про перебування підприємства у стані припинення внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", - ідеться у повідомленні.


Зазначається, що рішення про про ліквідацію ухвалене за результатами аналізу фінансово-економічної діяльності підприємства та перспектив його розвитку. ДІЯРУ визнала роботу ДП «Держцентрякості» неефективною.


Також прийнято рішення включити функції оцінки (підтвердження) відповідності у сфері використання ядерної енергії до Статуту Державного підприємства «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки».


Як повідомлялося, ДП «Держцентрякості» створене у 1992 році у структурі Держатомнагляду України з метою забезпечення державного нагляду за якістю обладнання, що постачається на атомні електростанції. З 1996 року підприємство отримало статус державного та увійшло до сфери управління Держатомрегулювання.


У статуті підприємства визначено основні функції із виконання: експертиз технічних умов на продукцію, яка важлива для безпеки, участі у приймальних випробуваннях та атестаціях технології зварювання; оцінки відповідності згідно з чинними технічними регламентами; метрологічного забезпечення діяльності Держатомрегулювання.

 

 

 

 

Джерело:Укрінформ

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу