КИЕВ
09:12
Брюссель
08:12
Москва
10:12
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Фонд держмайна звернувся до президента Зеленського з проханням розблокувати велику приватизацію

21 июня, 14:27  Экономическая  Украина
Фонд держмайна України

Голова Фонду державного майна України Віталій Трубаров звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням допомогти розблокувати велику приватизацію, яка наразі не відбувається через судову тяганину.


Відповідну заяву Трубаров опублікував у Facebook.


«Фонд звертається до Президента України з проханням допомогти розблокувати процес великої приватизації, який вже рік заблокований сумнівними судовими справами», - повідомив Трубаров.


Він зазначив, що без підтримки президента продовжити процес приватизації буде неможливо. Адже наразі у судах повністю заблоковані процеси приватизації низки великих державних компаній, таких як Одеський припортовий завод, Вугільну компанію Краснолиманська, Завод Електроважмаш, Індар, Об'єднану гірничо-хімічну компанію, Президент Готель.


«Ми дійшли до того, що менеджмент Президент Готелю в суді вирішує, чи має право держава як власник продавати своє майно», - додав Трубаров.


Зазначимо, що під час зустрічі з українським бізнесом 20 червня Зеленський анонсував масштабну приватизацію.


Зазначимо, що напередодні стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду держмайна продавати контрольний пакет акцій Центренерго, а Господарський суд - Президент-готель. Обидві компанії перебувають у переліку великої приватизації.

Раніше уряд виключив з переліку «великої» приватизації Турбоатом та Херсонську, Дніпровську, Криворізьку та Сєвєродонецьку теплоелектроцентралі.


Зазначимо, що наразі велика приватизація в Україні заблокована: через суди низка компанія намагається оскаржити конкурси на обрання інвестиційного радника приватизації великих держпідприємств. Інвестиційний радник має підготувати державне підприємство до продажу потенційному інвестору.

 

 

Джерело: Громадське

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу