КИЕВ
04:14
Брюссель
03:14
Москва
05:14
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Після призначення нового уряду МВФ готовий поновити співпрацю з Україною

 

Міжнародний валютний фонд готовий поновити тісне співробітництво з Україною після виборів до Верховної Ради й призначення нового уряду, й зараз місія Фонду продовжує "конструктивні" переговори з українською владою в Києві.


Із такою заявою виступив у четвер директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

 

"Місія (Фонду - ред.) зараз перебуває в Києві, вони проводять конструктивні дискусії з владою щодо останнього розвитку ситуації, а також економічної політики", - підкреслив Райс.

 

На прохання окреслити перспективи подальшої взаємодії, представник МВФ зауважив, що у Фонді очікують призначення нового уряду України.

 

"Як тільки новий уряд буде сформований після (позачергових парламентських - ред.) виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці з Україною", - зазначив Райс.

 

Водночас, він не став коментувати запитання, чи становлять ризики для завершення діючої програми Stand-By для України рішення щодо розпуску Верховної Ради України та відставки уряду.

 

"Ми не коментуємо політичних змін у будь-якій країні, отже я не буду коментувати цього в контексті України", - зазначив Райс. У цьому зв'язку він знову підкреслив, що МВФ буде готовий повернутися до співпраці з Україною після формування нового уряду, наголосивши, що "МВФ мав тісне партнерство з Україною впродовж останніх років".

 

Райс також нагадав, що директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард мала контакт з Володимиром Зеленським, щоби привітати його з перемогою на виборах. "Вона підкреслила, що МВФ продовжує бути готовим допомогти", - зауважив представник Фонду.

 

 

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року виконавча рада МВФ ухвалила рішення про початок 14-місячної програми співробітництва з Україною в режимі Stand-By, яка передбачає виділення $3,9 млрд. Україна отримала перший транш у розмірі $1,4 млрд одразу після цього рішення.

 

 

Джерело: Укрінформ

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу