КИЕВ
08:58
Брюссель
07:58
Москва
09:58
Пятница, 29 марта 2024

Новости



МВФ спростовує інформацію про відмову переглядати програму для України

 

Робота експертів МВФ продовжується в даний час за графіком.

 

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду продовжує роботу в Україні за раніше запланованим двотижневим графіком.

 

Про це УНІАН повідомили в українському представництві Фонду, коментуючи публікації в ЗМІ про дострокове припинення роботи місії, яка прибула до Києва вчора, 21 травня. «Робота місії триває, - повідомили в представництві. - Робота експертів МВФ продовжується на даний час за графіком». Сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація, що місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) скорочує графік роботи і не переглядатиме програму співпраці. Раніше голова представництва Фонду в Україні Йоста Люнгман повідомив, що місія МВФ працюватиме з українською владою з 21 травня протягом двох тижнів з питань чергового перегляду чинної програми та відновлення відповідальності за незаконне збагачення, запровадженої в рамках попередньої програми, але в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.


Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ у грудні 2018 року затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол., у рамках якої наша країна отримала 1,4 млрд дол. Отримання ще двох траншів по 1,3 млрд дол. очікується за підсумками перегляду виконання умов програми в травні й листопаді. Термін програми закінчується в лютому 2020 року. 20 травня, в день інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував діючому складу уряду подати у відставку. Через кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку відразу після найближчого засідання Кабінету міністрів в середу, 22 травня. За оцінками опитаних УНІАН експертів, відставка прем'єр-міністра Володимира Гройсмана може стати перешкодою для продовження поточної програми з МВФ.

 

 

Джерело: УНІАН 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу