КИЕВ
06:48
Брюссель
05:48
Москва
07:48
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Приватбанк готується до приватизації

Підготовка банку до приватизації буде тривати до 2021 року.

 

Приватбанк вийшов на передбачений стратегією рівень, генеруючи мінімум 8-9 мільярдів гривень на рік. Друга частина грошового потоку, що має все компенсувати, - це приватизація банку. Однак, існуюча стратегія не передбачає, що переговори про приватизацію розпочинаються цього року або наступного. Підготовка банку до приватизації триватиме до 2021 року.

 

Про це в інтерв'ю для DT.UA заявила фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна. За її словами, потрібно ще зробити багато кроків. Це і розділення поганого-хорошого банку, і завершення побудови системи ризик-менеджменту, комплаєнсу, і валютна позиція.

 

"Робота з цими структурними особливостями балансу - не швидкий процес. Тому ми спокійно дивимося на поточну ситуацію. Тут ще потрібно зазначити, що приватизація Приватбанку, як і інші проекти, реалізація яких планується в державному банківському секторі, залежать насамперед від стану інвестиційного клімату в країні. Якщо він не поліпшуватиметься, а навпаки, погіршуватиметься, то тоді нам немає про що говорити. Жодний інвестор не піде в країну, де судові рішення приймаються непрозоро, де жодний захист інвестору не гарантовано, де рішення приймаються не відповідно до букви закону, а залежать від політичної кон'юнктури в конкретний момент часу", - зазначила фіндиректор.

 

 

Джерело: Дзеркало Тижня

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу