КИЕВ
08:33
Брюссель
07:33
Москва
09:33
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Експерт розповів що матиме сільськогосподарська галузь від інвестованих Саудівською Аравією коштів

08 февраля, 16:40  Экономическая  Украина

"Україна щороку втрачає від 35 до 60 % сільськогосподарської продукції через неналежні умови зберігання", - про це в ефірі радіо Промінь розповів експерт аграрного сектору Роман Соломонюк. Нагадаємо, Саудівська Аравія має намір інвестувати 10,5 млрд доларів у сільськогосподарську галузь України. 

"10,5 мільярдів доларів досить вагома інвестиція для українського аграрного сектора. Але все залежить від того, як вона буде розподілена українською владою і в що саме будуть вкладати іноземні інвестори. Саудівська Аравія є сьогодні одним з основних наших імпортерів зернових". - Коментує Роман Соломонюк.  


За словами експерта, якщо кошти будуть вкладатися в збільшення посівних площ, то це для української економіки матиме не однозначні наслідки. Така ситуація приносить швидкі гроші до бюджету, але перетворює Україну на сировинний придаток інших країн. Так завжди працювали всі розвинені економіки. Вони купують сировину у менш розвинених країн, переробляють її і продають вже готову продукцію. 

"Нам треба будувати свої підприємства переробки і зберігання продукції. Україна щороку втрачає від 35 до 60 % сільськогосподарської продукції через неналежні умови зберігання. І це суттєво погіршує якість нашої продукції". - Розповів Роман Соломонюк.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу