КИЕВ
06:02
Брюссель
05:02
Москва
07:02
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Білий дім підтримує вступ України до НАТО

09 июня, 15:00  Политическая  Украина

В Адміністрації президента США вважають, що Україна вже має всі інструменти для потенційного приєднання до НАТО, тому і підтримують Україну.

 

В Адміністрації президента США вважають, що Україна вже має всі інструменти для потенційного приєднання до НАТО, тому і підтримують Україну.

Як повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на слуханнях в комітеті із закордонних справ Сенату Конгресу, з моменту створення плану дій з отримання членства в НАТО був розроблений ряд інших інструментів, щоб сприяти підготовці країн до можливого членства в НАТО, включаючи щорічну програму, вигоди з якої отримує Українапише Ua.news.

 

«Сам план дій з набуття членства повинен бути розроблений за повного консенсусу всіх країн – членів НАТО. Вважаю, що деякі держави Альянсу зараз це підтримують в меншій мірі, ніж інші», – зазначив Блінкен.

 

Раніше посол Франції в Україні Етьєн де Понсен заявив, що ПДЧ для України, імовірно, розглядатиметься на саміті НАТО у червні.

 

Заступник глави Офісу президента України Ігор Жовква уточнив, що практика проведення самітів НАТО за участі лише держав-членів є поширеною і цього року саміт Альянсу може пройти у такому режимі.  За його словами, українське питання на саміті НАТО 14 червня обов’язково буде підніматись.

 

У Держдепі США підтвердили прихильність вступу України у НАТО, але для цього Києву потрібно провести реформи, які викладені у річному національному плані з Альянсом. Під час зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена та президента України Володимира Зеленського американська сторона повністю підтримала отримання нашою країною Плану дій щодо членства в НАТО.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу