КИЕВ
03:16
Брюссель
02:16
Москва
04:16
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Політолог розповів, чого чекати від українсько-угорської угоди

20 января, 09:00  Политическая  Украина

 

Україна готова до ведення переговорів з Угорщиною і має чітку позицію, сприятиме врегулюванню спірних моментів у двосторонніх відносинах. Однак переговори будуть складними. Про це заявивполітолог-міжнародник Дмитро Левусь.

 

Україна, угорщина, угода, офіс президента, переговори, політолог-міжнародник Дмитро Левусь.

 

"Є конкретні українські пропозиції, можна тільки вітати позицію України, є готовність до певних компромісів з української сторони, але оптимізм досить стриманий. Оптимізму заважає весь досвід українсько-угорських відносин. Ми бачимо, що нібито з угорської сторони в соцмережах розгортається кампанія закарпатських угорців про те, що Україна нібито не виконує рекомендації "Венеціанської комісії", — сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

 

За словами експерта, Україна готова до ведення переговорів з Угорщиною.

 

"Можна однозначно стверджувати, що ці переговори будуть складними. Українське МЗС готове до цих переговорів. Стартові позиції Будапешта були взагалі неприйнятними, я думаю, що позиція Угорщини скоригована. Думаю, мова буде йти про ситуацію в освіті, про збільшення перехідного періоду для угорських шкіл. З того, що говорили пани Жовква (заступник голови Офісу президента — ред.) і Кулеба (міністр закордонних справ — ред.), зрозуміло, що буде підійматися весь комплекс питань", — сказав він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу