КИЕВ
09:56
Брюссель
08:56
Москва
10:56
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



У спадок від Кернеса новому меру дістанеться місто — потенційний банкрут., — політолог

15 января, 15:00  Политическая  Украина

 

У Харкові склалась  парадоксальна ситуація -  є фасад успішного Харкова і імідж успішного міста, успішного мера, але за цим успішним фасадом є величезні борги. Про це заявив політолог Володимир Фесенко.

 

Політолог, Володимир Фесенко, кернес, кредит, борг, парк горького

 

 

Банк, який десять років тому дав кредит на реконструкцію парку Горького, хоче повернути свої гроші через суд. Йдеться про чверть мільярда гривень, -  передає KHARKIV Today.

 

Кредит мали б повернути в 2015 році. Гроші місто брало під заставу майна метро, а також зоопарку, кіноконцертного залу "Україна", кількох дитсадків, будівлі мерії та міського бюро технічної інвентаризації. Харківська міськрада тричі продовжувала термін погашення боргу, останній закінчився в червні 2020 року. Банк судиться, щоб повернути свої гроші. Про це повідомляє Deutsche Welle.

 

"Велику частину від того, що повинні виплатити, ще не виплатили — 272 мільйони гривень взагалі, а виплатили всього 241 мільйонів гривень. Погашається фактично тільки відсоток кредиту, сам кредит не погашеним залишається",— пояснив співголова Харківського антикорупційного центру Євген Лісічкін.

 

За словами політолога Володимира Фесенка, у спадок від Кернеса залишилося місто — потенційний банкрут.

 

"Взагалі, це парадоксальна ситуація, є фасад успішного Харкова, так і партія його називалася, і є імідж успішного міста, успішного мера, але за цим успішним фасадом є величезні борги. Для міста — це великий ризик, місто може бути просто потенційним банкрутом, насправді, ось в чому проблема.І це теж спадок Кернеса, хто б не став новим мером, хто б не керував містом, їм доведеться платити за боргами Кернеса і в прямому, і в переносному сенсі", — розповів політолог.

 

У Харківському антикорупційному центрі впевнені, що до продажу метрополітену або будівлі мерії справа не дійде. Однак розраховуватися за кредитами будуть звичайні харків'яни. За ці гроші могли б відремонтувати фасади будівель в центрі міста або оновити системи опалення і подачі гарячої води.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу