КИЕВ
00:53
Брюссель
23:53
Москва
01:53
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Проти Садового грає не стільки Синютка, скільки сам Порошенко, але він втримався, - політолог

23 ноября, 13:00  Политическая  Украина

 

Виборча кампанія, яку проводила «Європейська солідарність» і Олег Синютка у Львові, базувалася на атаці по Садовому і була агресивною, тому львів'яни не захотіли, щоб це стало нормою. Також вони не побачили від кандидата візії розвитку Львова. Так прокоментував результати екзит-полів, оприлюднених 22 листопада, Тvoemisto.tv політолог Олександр Антонюк.

 

Садовий, , Синютка, Порошенко,  політолог, Олександр Антонюк, вибори, результати

 

За його словами, проти Андрія Садового грав не стільки Олег Синютка, скільки сам Порошенко.

 

«Це була навіть не критика, це було на рівні образ... Коли весь час розповідають, який Львів – Форпост. Але коли говориш цю фразу один раз – я це почув, коли другий раз – я сумніваюся, а коли постійно, то я вже у це не вірю. Виборча кампанія була агресивною, грубою і ще, враховуючи кількість медіа-майданчиків, очевидно було, що проти Садового грає не стільки Синютка, скільки сам Порошенко», – наголосив Олександр Антонюк.

 

Політолог каже, що протягом виборчої кампанії Олег Синютка не розповідав виборцям про органи місцевого самоврядування чи про розвиток Львова, він більше акцентував увагу на національних масштабах, на критиці Зеленського.

 

Очевидно також, що львівський виборець не захотів, аби ця критика і агресія ставали нормою. Тому більшість тих, хто сьогодні голосував за Садового, насправді голосували проти Синютки, проти агресивної теми, наголошує політолог.

 

 

 

Олександр Антонюк каже, що після першого туру виборів голови Львівської ОТГ математично вимальовувалося істотний розрив між кандидатами, але у штабі ЄС сподівалися, що вони підтягнуть голоси за рахунок інших партій, «Свободи», «Варти» (з якими напередодні підписали меморандум про співпрацю).

 

Утім, пояснює політолог, слід пам'ятати, що якщо якась сила має свій електорат, то не факт, що потім цей електорат підтримуватиме союзника, тому що мотивація виборця стає меншою. Натомість на дільниці пішли навіть ті виборці, які за інших моментів за Садового би не голосували.

 

«Садовий втримався. При таких мегаресурсах, які були закладені, при тому, що Петро Олексійович зі Львова фактично не виїжджав, то це дало зворотній ефект. Вони («Європейська солідарність» – ред.) перегнули з чорними технологіями, порушенням законодавства, як це сталося зі мною (коли твоє ім'я без твого дозволу використали у політичній рекламі), коли по домашніх телефонах дзвонили, і агітували. Коли пропаганди багато – то це не здорово», – підсумував Олександр Антонюк.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу