КИЕВ
15:32
Брюссель
14:32
Москва
16:32
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Повернення українських кораблів ще один елемент у грі «ми тут ні до чого», - Подорожній

18 ноября, 15:11  Политическая  Украина

 

З українських кораблів вилучили коштовне обладнання, і його відсутність унеможливлює проведення нашими правоохоронцями значної частини слідчих дій на цих суднах. Однак сам факт повернення захоплених росіянами кораблів в Україну Путін бажає видати за акт доброї волі та прагнення до пошуку компромісів з українською владою, зокрема, на можливій зустрічі в нормандському форматі 9 грудня.

 

повернення кораблів, нормадська зустріч, путін, зеленський, макрон, північний потік-2, меркель, Юрій Подорожній, возвращение кораблей, нормандская встреча.

 

 

Таку думку висловив у своєму блозі експерт Українського Центру суспільного розвитку Юрій Подорожній.

 

«Цей жест буде ще одним елементом у грі під назвою «Ми тут ні до чого». Важливим завданням росіян під час проведення зустрічі у нормандському форматі стане не стільки українське питання, скільки просування меседжів та створення правильного інформаційного фону щодо чергового рішення європейських санкцій проти Росії», - пише Юрій Подорожній.

 

За словами політолога, Росія може отримати бажане, адже зустріч має відбутися в дружньому для Кремля Парижі.

 

«Можна вважати, російська сторона отримає бажане, тим більше, що зустріч пройде у Парижі, а саме Еманнуель Макрон став чи не найбільшим адвокатом російських ініціатив, і все це на тлі скромного мовчання Німеччини, яка так бажає запустити Північний потік-2. Тому, ймовірніше, Україна стане таким собі тлом тріумфального візиту Путіна до Європи», - говорить Юрій Подорожній.

 

На думку політолога, для України важливо те, до чого готують Зеленського його радники.

 

«Адже президент переконаний у тому, що він здатний домовитись з росіянами. Тільки все ще лишається запитання: Чи в українських інтересах?», - говорить Юрій Подорожній.

 

Нагадаємо, 18 листопада Україні повернули три кораблі ВМФ, які були захоплені у листопаді 2018 року у районі Керченської протоки.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу