КИЕВ
23:32
Брюссель
22:32
Москва
00:32
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



В уряді пропонують створити службу підтримки для територіальних громад

23 октября, 11:30  Политическая  Украина

У Кабінеті міністрів України заявили, що продовжуватимуть реформу децентралізації та не виключають створення служби підтримки територіальних громад.


Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з представниками Асоціації міст України.

 

«Реформа децентралізації точно продовжуватиметься! І в її рамках громади отримають більше повноважень», - заявив Гончарук, спростувавши інформацію про те, що чинний уряд не планує розвивати децентралізацію в Україні.

 

Гончарук також заявив, що уряд продовжить консультації з ОТГ, зокрема в межах створення спеціальної служби підтримки. В уряді планують, що до цієї служби зможуть звертатися представники територіальних громад, зокрема надавати не лише скарги, але й пропозиції.

 

В уряді також направили обласним адміністраціям карти, на які вони мають нанести інфраструктурні об'єкти - школи, садочки, лікарні тощо, яких не вистачає на місцях. Ці об'єкти пообіцяли побудувати.

 

Зазначимо, що одразу після призначення нового уряду деякі ЗМІ, посилаючись на власні джерела, повідомляли, що уряд не планує розвивати децентралізацію, а навпаки планує централізувати владу.

 

На початку вересня в уряді повідомили, що нові ОТГ утворюватимуться за перспективним плануванням. Уряд зробить пріоритетним досягнення та виконання соціальних стандартів, доступності адміністративних та соціальних, житлово-комунальних послуг на рівні громади.

 

Джерело: hromadske

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу