КИЕВ
22:57
Брюссель
21:57
Москва
23:57
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Російська Федерація не зможе уникнути відповідальності за MH17 – МЗС

17 июля, 18:37  Политическая  Украина
Фрагменти МН17

У МЗС оприлюднили заяву до 5-ї річниці збиття літака.


У Міністерстві закордонних справ України переконані, що незалежний суд визначить справедливе покарання для винних у збитті малайзійського літака «Боїнг-777» рейсу MH17.


 

 

Про це йдеться у оприлюдненій прес-службою МЗС заяві до 5-х роковин збиття літака.


«Цього дня 5 років тому 298 безневинних цивільних осіб, включаючи 80 дітей, із 10 країн світу втратили свої життя в результаті жахливого збиття малайзійського літака «Боїнг-777» рейсу MH17 російською зенітно-ракетною системою «Бук», запущеною із непідконтрольної Україні території Донбасу. Цей день назавжди залишиться трагічною сторінкою історії не лише для України, а для всього світу», - сказано у заяві.


У МЗС висловили щирі співчуття всім родичам та близьким тих, хто загинув в цій катастрофі.

 

«Незважаючи на всі зусилля Російської Федерації по блокуванню процесу розслідування та перекладення своєї відповідальності за участь у збитті літака рейсу МН17, Спільна слідча група, до якої входять представники слідчих органів і прокурорів з Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України, вже встановила перших 4 підозрюваних, які постануть перед судом 19 березня 2020 року. Це росіяни Ігор Гіркин, Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. І це лише початок. В подальшому будуть встановлені особи безпосередніх виконавців», - зазначили у відомстві.

 

«Нашим спільним обов'язком та пріоритетом залишається встановлення справедливості та притягнення до відповідальності усіх винних у цьому страшному терористичному акті. Відповідальність неминуча. Кожен має відповідати за свої протиправні вчинки», - наголошується у заяві.

 

У МЗС підкреслюють, що збиття літака рейсу МН17 є не лише кримінально караним діянням, але і порушенням Російською Федерацією норм міжнародного права, зокрема Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

 

«Цей жахливий злочин не залишиться безкарним. Слідство визначить усіх винних у смерті 298 цивільних осіб, а незалежний суд визначить справедливе покарання. Справедливість буде відновлено», - переконані у зовнішньополітичному відомстві.

 

 

 

 

Джерело:  УНІАН

 


 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу