КИЕВ
13:59
Брюссель
12:59
Москва
14:59
Четверг, 28 марта 2024

Новости



СБУ повинна розслідувати візит Юрія Бойка

24 марта, 16:15  Политическая  Украина

Візит кандидата у президенти Юрія Бойка до Москви схожий на державну зраду та цим повинна займатися Сулужба безпеки України.

 


Про це в ефірі "Прямого" заявив юрист Станіслав Маляр.

 

 

"Я хотів би зосередитись на іншому: хто уповноважив пана Бойка вести будь-які перемовини від імені України? Якщо ми звернемося до Конституції, то представляти країну на міжнародній арені може президент України. Щодо економічних питань - український народ в особі Верховної Ради України, зокрема, уповноважив прем'єр-міністр України. І для мене є абсолютно незрозумілим, коли якісь політики чи то в "ДНР" їздять, чи то в "ЛНР" їздять, чи то їздять на перемовини в Російську Федерацію. Для мене це одне і те ж саме. І тут виникає питання: у зв'язку з чим, хто їх уповноважив на ці перемовини? А щодо припустимості - безумовно, неприпустимо", - заявив він.


- А саме з юридичної точки зору? Вже відреагувала СБУ, але конкретних затримань немає. Але все ж таки мені здається, що вони мали б бути. Як ви вважаєте з правової точки зору?


"На моє переконання, тут потрібно розглядати яке питання: чи було поставлено до відома Службу безпеки України про такі поїздки? Тому що народні депутати України володіють доступом до державної таємниці, всі народні депутати України. Це згідно закону України "Про статус народного депутата України". І будь-які подібні поїздки мають ставитися до відома Службі безпеки України. І, знову ж таки, народний депутат України не може діяти від імені Верховної Ради. На це його може уповноважити або голова Верховної Ради, або ж Верховну Раду представляє голова Верховної Ради. Тому це, на мою думку, профанація і це ледь не державна зрада. Це повинна розслідувати Служба безпеки України", - додав він.

 

Джерело: Прямий 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу