КИЕВ
11:55
Брюссель
10:55
Москва
12:55
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Аграрна партія довела, що вона не проект Банкової

22 сентября, 18:07  Политическая  Украина

Сьогодні, 22 вересня, під час засідання Політради Аграрної партії, народних депутатів Олександра Бакуменка та Леоніда Козаченка було виключено з членів партії. Таке рішення зумовлене тим, що вони не захотіли вийти з владної фракції БПП у Верховній Раді.


Однопартійці нагадали нардепам, що Аграрна партія є конструктивною опозицією до влади і дорікнули за те, що ті не відстоювали принципові позиції партії в ключових питаннях економічної та земельної політики, а голосували по команді влади. 

 

Присутній на засіданні Леонід Козаченко спробував обґрунтувати своє бажання залишатися в складі фракції БПП.

 

«Для мене вихід із фракції означатиме автоматичне позбавлення депутатського мандату. Я вхожу в трійку найактивніших депутатів із законотворчості. Без мандату я не зможу вносити законопроекти, не зможу подавати депутатські запити», - зазначив Леонід Козаченко.

 

Однак його аргументи про відмову вийти з парламентської коаліції виявились недостатньо переконливими для більшості членів Політради.

 

Найбільше партійців обурило, що картка Леоніда Козаченка проголосувала в залі за скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв. Нардеп відповів, що в момент голосування він був хворий і що написав заяву про відкликання свого голосу «за» спікеру парламенту.

 

«На фронті наші військові ризикують життям, щоб ворог не захопив землю. Вони захищають БТРи, склади і ніколи на полі бою не кинуть свій автомат, як би він не заважав рятуватися. Ви свою зброю, яка могла б допомогти кожному з нас, свою картку, якою ви голосуєте, просто лишили, і нею скористалися при критичному для нас голосуванні. Якщо нашу зброю може взяти ворог і нею скористатися, то гріш нам ціна», - зазначила член Політради Аграрної партії, співачка Ярослава Руденко.

 

Частина партійців виступили за те, щоб надати Леоніду Козаченку другий шанс. Разом з тим, більшість членів Політради такі аргументи не задовольнили.

 

«Я був народним депутатом і знаю, де повинна бути моя картка, щоб не голосувати. Більше того, коли члени БПП протягують сьогодні продаж землі, як наш партієць може бути в складі цієї фракції? Ми не у владі, щоб нести відповідальність за ті кроки, які вона робить», - говорить  голова Криворізької районної організації Аграрної партії Володимир Мельник.

 

Як зазначив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик після голосування, кожен партієць повинен розуміти свою відповідальність незалежно від статусу.

 

«Людина, яка вступає до лав партії має розуміти, що у разі невиконання партійних рішень вона може бути виключена. І те, що Олександр Бакуменко і Леонід Козаченко народні депутати не дає їм імунітету», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Виключення двох народних депутатів з Аграрної партії одночасно позбавляє їх членства в центральних керівних органах партії.

 

Нагадаємо, відповідно до рішення Політради Аграрної партії від 21 квітня 2017 року, Аграрна партія закликала своїх членів-депутатів, що входять до фракції БПП у Верховній Раді та провладних фракцій у місцевих радах, здати партійні квитки або вийти з цих фракцій, оскільки партія не бере на себе відповідальність за економічну політику влади, яку вважає хибною. Ні Олександр Бакуменко, ні Леонід Козаченко з фракції БПП у парламенті не вийшли.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу